תחום דיני משפחה וגישור

  • עצה לקראת התמחות
    חיפאית | 20/02/2008 18:59

    אני לקראת הצעת מועמדותי להתמחות, לומדת בקריה האקדמית אונו, ממוצע ציונים 88 ובעלת תואר שני בקרימינולוגיה, וחיפאית. נראה לי שבעתיד ארצה לעסוק בדיני משפחה בשילוב גישור, אך זה מוקדם להחליט לגבי האופק.... אולי בכלל כדאי ללכת לכיוון של התמחות בפרקליטות ולא במשרדים? מי יכול ומוכן לעזור לי בהתחבטויות? היכן כדאי להתמחות? האם יש לי אפשרויות טובות בחיפה?

    • תחום דיני משפחה וגישור
      עו"ד ליאת עצמון | 20/02/2008 22:17

      שלום לחיפאית, לגבי תחום דיני המשפחה – זהו תחום מאד מורכב ומגוון, בו נדרש ידע במגוון רחב של ענפי משפט, הנושקים לדיני משפחה (כגן: דיני מקרקעין, חוזים, דיני עבודה, דיני חברות ועוד). השוני העיקרי בין תחום דיני המשפחה לתחומים אחרים הינו הקשר ההדוק (לעיתים על בסיס יומיומי) עם הלקוחות. בשונה מתחומים אחרים בתחום דיני המשפחה יש להעניק ללקוחות בנוסף לטיפול המשפטי גם יחס אישי ותמיכה רגשית בתקופה לא קלה בחייהם. בנוסף, לעיתים יש לפעול במהרה על מנת להעניק ללקוח את הטיפול המשפטי הטוב ביותר, כך שלא מעט קיימים מקרים בהם לקוח/ לקוחה מגיעים לפגישת ייעוץ בשעות הבוקר וכבר בצהריים מוגשים לביהמ"ש/ביה"ד הרבני תביעות בעניינם, המוכנות על ידי בזריזות ויחד עם זאת במקצועיות. לכן, אם את אוהבת לעבוד עם אנשים, יש לך אוזן קשבת, ואת מסוגלת לעבוד טוב בתנאי לחץ – מומלץ לך בחום לבחור בתחום. לגבי הגישור – כעו"ד המתמחה בדיני משפחה והעוסקת בגישור, אני יכולה להעיד כי כמי שמכירה מקרוב מה עובר על אנשים שנמצאים בהליך גירושין וכמה עוגמת נפש וכעסים יכולים להיגרם בעקבות ההליך - הליך הגישור יכול בהרבה מקרים לסייע לבני זוג לסיים את מערכת היחסים ביניהם בצורה יפה. אין לתאר את הסיפוק שנגרם ממכתבי תודה המתקבלים מבני זוג שהגיעו להסכם במסגרת הליך הגישור וחסכו מעצמם הרבה כעסים ועוגמת נפש. יש שוני רב בין התמחות בפרקליטות או במשרד עורכי דין. אני ממליצה לך להתייעץ עם חברים ולהשוות את התנאים ואת המהות ורק אז להחליט מה מתאים לך. כמו כן, תוכלי גם להתייעץ בעניין ההבדלים בין התמחות במשרד פרטי לבין התמחות בפרקליטות בפורום מתמחים באתר. אם אחרי הכל תמשיכי להתלבט, תוכלי להתחיל טרום סטאג' במשרד המתמחה בדיני משפחה (רצוי במשרד שנוהג "להפיל למים" ולחשוף את המתמחים לעבודה משפטית וכן מאפשר להיפגש עם הלקוחות ולקיים איתם קשר הדוק) ובהמשך להחליט אם התחום מעניין אותך או לא. גם בחיפה יש משרדי עו"ד טובים בתחום המעמד האישי תוכלי לבדוק מול לשכת עורכי הדין אילו משרדי עו"ד עוסקים תחום וכן לנסות לאתר באמצעות האינטרנט. אני מאחלת לך בהצלחה בהמשך דרכך ושתקבלי את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך בקרוב. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

      • ראשית- תודה. ועוד שאלה:
        חיפאית | 22/02/2008 16:35

        האם באמת צריך לעבוד 5 שנים כעו"ד על מנת להיות בסופו של דבר מגשרת? ושאלה נוספת- אם היית חוזרת אחורה, היכן לדעתך היה הכי נכון לך להתמחות? משרד גדול/ קטן/ בינוני ובאיזה תחומים? תודה

        • התמחות בדיני משפחה וגישור
          עו"ד ליאת עצמון | 23/02/2008 23:52

          חיפאית שלום, לאחרונה הצטרפתי לרשימת המגשרים של בתי המשפט (הן לרשימה הכללית והן לרשימת המגשרים בדיני משפחה) ואכן על מנת להיכלל ברשימה קיימת דרישה של ניסיון של 5 שנים לפחות בעריכת דין. יחד עם זאת, היה ותהיי מעוניינת להשתתף בקורס גישור בסיסי ובהמשך בקורס דיני משפחה, תוכלי לעשות זאת כבר עתה שכן, מגשר לא חייב להיות גם עו"ד בהכשרתו. מניסיון אוכל להעיד כי עצם העובדה שהנני עו"ד המתמחה בדיני משפחה, המכירה את התחום מקרוב, מסייע להצלחת התהליך שכן, בהליך הגישור אני שואפת להעלות לדיון את הנושאים הקשורים לענייני הנישואין והגירושין ומסייעת לצדדים להגיע להסכמות בהתאם. בהקשר זה אציין כי יתכן שמי שאינו עוסק בתחום לא תמיד ידע להתייחס למרב הנושאים ולהעלות אותם בפני בני הזוג. בנוסף, כשמקיימים הליך גישור במטרה להגיע להסכם כולל קיים לדעתי יתרון לכך שהמגשר יכול לראות את התמונה המלאה ולהוביל את הדיון בהתאם. לגבי שאלתך השנייה - כיום כ- 8 שנים לאחר קבלת הרישיון, לא הייתי משנה דבר, לא את תחום ההתמחות ולא את המשרד שבו עשיתי טרום סטאג' וסטאג'(משרד עו"ד זאב ולנר אשר נחשב לאחד מהמשרדים הנחשבים בתחום דיני משפחה). יצוין שמשרדי עוה"ד בדיני משפחה אינם גדולים במיוחד ומונים בד"כ מס' עורכי דין. במידה ותחליטי להתמחות בתחום, מומלץ להתמחות במשרד ש"מפיל למים" ומאפשר למתמחה לקיים קשר עם הלקוחות ולהתמקד בעבודה משפטית כגון כתיבת כתבי טענות, סיכומים, ערעורים ועוד... וכן הצטרפות לדיונים בבימ"ש בתיקים שיהיו בטיפולך ... שאלות נוספות הקשורות להתמחות תוכלי להפנות לפורום מתמחים באתר. שוב בהצלחה בהמשך הדרך, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

          • תודה רבה!  לת
            חיפאית | 24/02/2008 17:05

    • ממליץ לך לבדוק ב"נוגה". לגבי גישור - רק בעתיד היותר רחוק
      קובי נסים | 21/02/2008 15:09

      1. ב"נוגה" (יש לה גם זיקה לקרייה האק') יכולים כישורייך לבוא לידי ביטוי מצוין (אולי כבר בדקת שם?). 2. ע"מ להיות מגשרת מוסמכת לענייני משפחה ומאושרת עפ"י ועדת גדות, נדרש בנוסף על הקורסים, חמש שנות וותק כעו"ד.

      • נגה מעולים אך לצערי אינם בחיפה. מכיר אלטרנטיבות?  לת
        חיפאית | 22/02/2008 16:36

        • דווקא משום שאינם בחיפה - ליזום פגישה ולהציע שיקימו בה סניף.
          קובי נסים | 25/02/2008 09:26

          אם אינם רוצים - לפנות למח' הרווחה של עריית חיפה ולארגוני ועמותות הנשים בה. תני לאצבעות ללכת במקומך ותגלי.