מזונות, משמורת והסדרי ראייה

  • זקוקה לסיוע משפטי דחוף
    שיר | 13/02/2008 23:00

    הצטרף בתאריך : IP=X.X.158.142 אני גרושה כשנתיים. הסכם הגירושין נערך ביני לבין גרושי ללא פניה לעו"ד ואושר ע"י הרבנות. אין בעיניין התשלומים - מזונות או מדור,או הסדרי הראיה כל קביעה של בית דין לעינייני משפחה,מתוך מקום של חוסר אמצעים ועל כן, אף שגרושי מקבל שכר של שתיים עשרה אלף ש"ח לחודש הוא אינו משלם מדור ואינו מוכן לשלם יותר מאלף מאתיים ש"ח דמי מזונות(ומוריד כל פעם סכומים שנראים לו מתוך תשלום זה), ומשחק כקלף מיקוח בימים בהם הילדה(בת 5.5) אמורה להיות ברשותו,(לעיתים אף מגיע כשהיא כבר מוכנה רק כדי לומר לה שהוא לא לוקח אותה..- רק כדי "להכעיס" אותי) שלא לדבר על חופשות או חגים- בהם באמת אני יכולה לשכוח מכך שהילדה תהיה גם אצלו.. ואני זקוקה לעזרה דחופה מאחר והמצב מחמיר והילדה באמת נפגעת נפשית עמוקות מכל העיניין. אני מנסה בכל דרך אפשרית להשיג סיוע משפטי או עו"ד שיהיה מוכן לייצג אותי פרו-בונו בנוגע למזונות, מדור והסדרי ראיה.. אך משום מה כל מאמצי עולים בתוהו. פניתי כבר דרך אתרים,ופניתי כבר פעמיים ללישכה לסיוע משפטי, אבל אני רק אחת מתוך מאות או אלפים, אז אין לי מענה, ואני כבר ממש מיואשת..שמעתי שאני יכולה לקבל רטרואקטיבית את כל הסכום של המזונות והמדור(האמנם?)- אך אף עו"ד לא מוכן ששכרו יבוא מתוך התשלומים האלה אלא כנהוג מעוניינים רק בתשלום מראש, וממש אין באפשרותי לשכור שירותיו של עו"ד שייצג אותנו בידיעה שייצוג כזה הינו יקר מאוד ואילו אני במאבקים יומיומיים לשרוד..אם תוכלו להפנות אותי למישהו שאתם יודעים עליו או לחילופין לסייע לי..אני אשמח..אני כרגע במאבק מאוד מאוד קשה, והגרוש עושה בעיות והילדה עומדת בטווח הירי- ואף קיימים איומים על כך שהוא ידאג להוציא אותי לא כשירה וייקח אותה ממני..איני יודעת עד כמה הוא רציני לגבי זה- אך.. אני ממש עומדת חסרת אונים מול המצב, מה גם שהנזקים הפסיכולוגיים שנגרמים לה עצומים..אשמח לעצות, תגובות, ובעיקר להיענות מצד עו"ד שיהיה מוכן לייצג אותנו.. אנחנו מאיזור הצפון. תודה!

    • מזונות, משמורת והסדרי ראייה
      עו"ד ליאת עצמון | 14/02/2008 00:30

      שיר שלום, מפנייתך עולה כי הגרוש שלך איננו משלם את דמי המזונות במלואם וכן כי הוא איננו משלם עבור מדור ילדתכם המשותפת בת ה- 5.5. בנוסף, הסדרי הראייה אינם סדירים ואינם לשביעות רצונך. הסיוע המשפטי מעניק סיוע לנזקקים שעונים על קריטריונים מסוימים ותבדקי בראש ובראשונה אם את עומדת בהם. היה וניתן פסק דין עבור מזונות ומדור והגרוש שלך איננו ממלא אחר הוראותיו, עומדת בפניך אפשרות לגבות המזונות מביטוח לאומי (אם את עומדת בקריטריונים שלהם) או באמצעות ההוצאה לפועל. לגבי החיובים המפורטים בפסק הדין, ואשר אינם מקוימים, תוכלי לתבוע רטרואקטיבית. מפנייתך לא ברור אם פסק הדין התייחס גם למדור. היה ולא – אזי לא תוכלי לתבוע זאת רטרואקטיבית אלא מיום הגשת תביעה בעניין ואילך. תוכלי לנסות לפנות לפורום באמצעות בחירת האפשרות של "פניה דחופה" ויתכן שיוכלו לסייע לך בעניין. כל טוב, ואל תתייאשי, אני מאחלת לך שתזכי בקרוב לייצוג משפטי הולם, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

      • תודה, אבל..
        שיר | 14/02/2008 16:25

        כפי שכתבתי, אין סעיפי גובה דמי מזונות, הסדרי ראיה קבועים או דרישה למדור בהסכם הגירושין שנערך בינינו ואושר ע"י הרבנות. על כן אני מנסה להשיג ייצוג של עו"ד- על מנת להגיע לבימ"ש לדיני משפחה ולהסדיר עיניינים אלו...האם למרות זאת אני זכאית להשלמה של דמי מזונות רטרואקטיבית? תודה על תשובתך המהירה!

        • מזונות, מדור והסדרי ראייה
          עו"ד ליאת עצמון | 14/02/2008 22:29

          שיר ערב טוב, ציינת בפנייתך כי את והגרוש שלך חתמתם על הסכם אשר אושר בביה"ד הרבני וניתן לו תוקף של פסק דין. בנוסך ציינת כי בהסכם אין כל התייחסות לנושא גובה דמי מזונות, הסדרי ראיה ומדור. על אף שהנושאים אינם מצוינים לכאורה בהסכם, האם ניהלתם לגביהם הליך כלשהו בפני ביה"ד הרבני ? או שהנושאים שציינת: מזונות, הסדרי ראיה ומדור לא עלו מעולם בפני ביה"ד ? היה והנושאים עלו בפני ביה"ד יתכן ויש להחיל את "כלל כיבוד הערכאות" לפיו ערכאה שהחלה לדון בענייו מסוים, תמשך לדון בו. היה ביה"ד לא דן מעולם בנושא מזונות, הסדרי ראיה ומדור, אזי פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לביהמ"ש. מובן שיש לבחון את הנושא תוך בראיית מכלול ההליכים שקוימו בפני ביה"ד ותוך בחינת ההסכם. כעיקרון עם הגשת תביעה בעניין מסוים, במידה והתביעה מתקבלת, ניתן לקבל רטרואקטיבית מיום הגשת התביעה ואילך, אלא אם סוכם אחרת. לפיכך, על פניו נראה שמאחר ולא הגשת תביעה לא תוכלי לתבוע רטרואקטיבית. יחד עם זאת כדאי לבקש זאת בכתב התביעה ולציין מאיזה מועד אינך מקבלת תשלומי מזונות במלואם וכו'. אני מבינה שהנך זקוקה לייצוג משפטי באופן דחוף, על אף שהדבר יהיה כרוך בתשלום, תוכלי לפנות לפורום ע"י הפניית "פניה דחופה" ויעשו מאמץ לסייע לך בעניין ככל שניתן. כל טוב וסופ"ש נעים, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

          • תודה רבה לך
            שיר | 14/02/2008 23:39

            תודה רבה לך על תגובתך המהירה! סופ"ש נעים וחמים