מזונות - הוצאות חינוך

  • הסעות לגנים- מזונות
    מלי כהן | 12/02/2008 21:30

    פתחתי תיק בהוצל"פ נגד הגרוש שלי, אני מגדילה את קרן החוב בהגשת קבלות על המעון והצהרון של הילדים. האם תשלום להסעות לגן נחשב גם הוא כסכום שניתן להגדלה? פסק הדין למזונות הוא תוצר של הסכמת הצדדים- ושם נקבע כי ישולמו מחצית הוצאות חינוך וגן כנגד הצגת קבלות- לא היתה התייחסות להסעות לא בפסק הדין ולא במהלך ההליכים? האם ניתן לצרף קבלות לגבי ההסעות? או שעלי לפנות לבימ"ש/ראש הוצל"פ להבהרת פסק הדין?

    • מזונות - הוצאות חינוך
      עו"ד ליאת עצמון | 12/02/2008 21:55

      מלי שלום, מפנייתך עולה כי פתחת תיק הוצל"פ לגביית מזונות המגיעים לך עבור ילדך בהתאם לפסק דין שניתן ע"י ביהמ"ש ואשר הגרוש שלך איננו מקיים. הנך מעוניינת לדעת האם הוצאות ההסעה לגן ייחשבו כהוצאות חינוך. על פניו, מכיוון שהוצאות הנסיעה הינן עובדתית חלק מהוצאות הגן ויתכן אף שהיו קיימות בעת מתן פסק הדין, יתכן וראש ההוצל"פ יאפשר לך לצרף אותן לתיק ההוצל"פ (כמו גם, תשלומים לחוגים, לטיולים ועוד...). תנסי לעשות כן, ותיקחי בחשבון כי יתכן והגרוש שלך יגיש התנגדות. היה ולא תצליחי לגבות הוצאות הנסיעה באמצעות הביטוח הלאומי, תמיד תהא פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לביהמ"ש בבקשה להבהרת פסק הדין ו/או להוספת רכיב זה לדמי המזונות. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.