גביית מזונות באמצעות ביטוח לאומי

  • שאלה חשובה שביטוח לאומי נימנע מלענות לי עליה...
    בר | 11/02/2008 08:49

    התחלתי לעבוד בעבודה מסודרת, המשכורת שלי היא 3.500 ש"ח נטו לחודש, את המזונות הביטוח הלאומי גבה מהגרוש שלי באופן קבוע, גובה המזונות הוא 1.600 ש"ח לחודש, שאלתי היא: האם הביטוח הלאומי יפסיקו לי את תשלום המזונות בגלל גובה המשכורת? עד איזה סכום אני יכולה לעבוד בכדי שביטוח לאומי ימשיכו לגבות את הגרוש שלי למזונות? אשמח לתשובה בהקדם מכיוון שזאת שאלה שמתרידה אותי מיזה זמן רב ואין לי מענה מהביטוח הלאומי תודה בר.

    • גביית מזונות באמצעות ביטוח לאומי
      עו"ד ליאת עצמון | 11/02/2008 16:08

      בר צהריים טובים, מפנייתך עולה כי הנך גובה את המזונות המגיעים לך מהמוסד לביטוח לאומי וכי הנך מעוניינת לדעת עד לאיזו תקרת הכנסה תוכלי להמשיך ולגבות את דמי המזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי. בפנייתך חסרים פרטים אודות גילך, ומספר הילדים שיש לך, אשר מהווים בסיס לגביית מזונות באמצעות הביטוח הלאומי. באתר של המוסד לביטוח לאומי, תחת הכותרת קצבאות, תבחרי באופציה של מזונות ותוכלי לצפות בטבלה המפרטת את שיעורי הקצבה. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

      • פרטים
        בר | 11/02/2008 17:51

        אני בת 27 והילד שלי בן 6.5 תודה על התגובה מחכה שוב לתגובה מימך את המזונות הביטוח הלאומי גובה מהגרוש שלי תודה בר

        • גביית מזונות מביטוח לאומי
          עו"ד ליאת עצמון | 12/02/2008 00:22

          בר שלום, כפי הנראה, מכיוון שעדיין לא מלאו לך 55 שנים והמזונות הינם רק עבור ילד אחד, נקודת איפוס הגמלה הינה 2,'790 ₪ (החל מ- 1/1/08). אישה המשתכרת סכום השווה לסכום נקודת איפוס הגמלה, או גבוה ממנו, לא תהיה זכאית לתשלום מזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי. בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד

          • תודה רבה
            בר | 12/02/2008 08:19

            אני מודה לך מאוד על תשובתך עזרת לי מאוד!! המשך יום נעים :) בר

            • גביית מזונות מביטוח לאומי
              עו"ד ליאת עצמון | 12/02/2008 21:05

              בר שלום, מכיוון שמדובר בנושא כה חשוב עבורך ומכיוון שהביטוח לאומי משנה את הסכומים בתדירות גבוהה ויש קריטריונים נוספים בהם הם מתחשבים, אני ממליצה לך לבדוק את הנושא ישירות מול ביטוח לאומי, תוך מתן הפרטים הספציפיים הנוגעים למקרה שלך. על מנת לאשר סופית את הסכום, תוכלי לפנות לביטוח הלאומי פיזית או טלפונית (12226050) או לנסות להפנות שאלה באמצעות פקס בה תצייני את כל הפרטים הקשורים לנושא ותשאלי מה תהיה "נקודת האיפוס" לגבי מקרה כמו שלך (באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי תחת הכותרת "סניפים וערוצי התקשרות תוכלי לאתר מס' פקס ל הסניף אליו את משויכת לפי מחלקות). הסכום שאליו מתייחסים כנקודת איפוס כולל את כלל ההכנסות, כולל סכום המזונות ותוודאי זאת מולם. אני מאחלת לך בהצלחה ושתקבלי נתונים סופיים במהרה, בכבוד רב ובברכה, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד