סדר העדיפות בין יורשים עפ"י דין

  • יורש של יורש
    אולג | 24/01/2008 16:22

    שלום רב, אודה אם תוכל להנחות אותי מה הדרך הנכונה (מבלי לשקוע בבירוקרטיה סבוכה של רשם הירושות) לקבל צו ירושה מתאים במקרה שלהלן: לזוג נשואים הייתה דירה הרשומה על שמם.היה להם בן נשוי +2. האב (בעל הדירה) נפטר ולאחר מכן הבן (בנו של בעל הדירה) נפטר גם. האם יש להגיש 2 בקשות נפרדות ? האחת בה האב הוא המוריש ושניה בה בנו הוא המוריש ? יש אפשרות לערוך בקשה אחת או פניה אחת בה ירשמו האם, אישתו של הבן וילדיה כיורשי הנכס ? תודה מראש !!!.

    • סדר העדיפות בין יורשים עפ"י דין
      עו"ד ליאת עצמון | 04/02/2008 18:21

      אולג שלום, קבל התנצלותנו על העיכוב במתן התשובה עקב תקלה. מפנייתך עולה כי ברצונך לקבל צו ירושה בגין דירה, אשר מחציתה רשומה ע"ש האב המנוח והמחצית השנייה ע"ש אשתו. בנו שלך המנוח נפטר והותיר אחריו אישה ושני ילדים. מכיוון שהאב המנוח (בעל הדירה) וכן הבן המנוח (היורש) לא הותירו אחריהם צוואה, יש לפנות לרשם לענייני ירושה בבקשה למתן צו ירושה. מגישי הבקשה יהיו היורשים עפ"י דין והם אשת המנוח ונכדיו בלבד. הבקשה תוגש לגבי כל הנכסים אשר הותיר אחריו המנוח, למעט מיטלטלין, מכונית הנוסעים השייכת למשק הבית המשותף אשר יהיו לאשת האב המנוח. אשת הבן שנפטר איננה יורשת עפ"י דין . צו הירושה עפ"י דין (כל עוד לא תוגשנה התנגדויות) יחלק את הנכסים בין היורשים באופן הבא: מחצית מחלקו של האב המנוח בדירה תהיה לאשתו ובמחצית השנייה יחלקו נכדיו של האב המנוח ביניהם בחלקים שווים. היה והבן לא היה נפטר אזי מחצית מהדירה הייתה לאשת האב מנוח והמחצית השנייה לבן. וכך, כאשר הבן היה נפטר, חלקו היה מחולק בין האישה והילדים. שיהיה לך כל טוב ושלא תדעו צער, ליאת עצמון, עו"ד ומגשרת האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

      • תודה רבה  לת
        אולג | 04/02/2008 18:31