ענייני רכוש

  • דירה שנקנתה לפני החתונה אבל משועבדת עי משכנתא
    גבי | 23/01/2008 17:39

    שלום , שאלה לי: נאמר וקניתי דירה בעזרת משכנתה והדירה רשומה על שמי בטאבו. נאמר שלפני שהספקתי לשלם על כל הדירה בעזרת המשכנתה התחתנתי עם הסכם ממון והתגרשתי. האם הדירה נחשבת לנכס שהיה שלי לפני הנישואים ולכן בחלוקת רכוש אני לא צריך למסור חצי ממנו לגרושתי או שמכיון שלא הספקתי לשלם את המשכנתא והמשכתי לשלם עליה בתקופת הנישואים זה נחשב נכס משותף ואני צריך לתת חצי לגרושתי ? תודה

    • ענייני רכוש
      עו"ד אריאל דרור | 24/01/2008 09:15

      שלום, ראשית תלוי מה כתבת בהסכם ממון. שנית בעקרון: דירה שהיא של אחד הצדדים טרם הנישואין נשארת שלו. תשלומי המשכנתא מיום הנישואין ועד יום הגירושין חצי חצי. התשובה אינה תחליף ליועץ משפטי מקיף לפי הנסיבות אריאל דרור, עו"ד דיני משפחה וירושה

      • את המשפט האחרון לא הבנתי
        גבי | 25/01/2008 15:51

        מצטער, משהו אחד לא הבנתי: "תשלומי המשכנתא מיום הנישואין ועד יום הגירושין חצי חצי." כלומר תשלומי המשכנתא נחשבים כהוצאה משותפת ולכן החלק היחסי שלהם בדירה שווה לחלק היחסי של גרושתי בדירה ? כלומר אם שילמתי 20% מהדירה במשכנתא מיום הנישואין עד לגירושין אז חלקה בדירה הוא חצי מ 20% הדירה ?

    • שוב טעות של העורך דין. אם אתם גרים בדירה מלפני הנישואים כדירה עיקרית ולא רכשתם דירה אחרת, היא גם של  לת
      תיזהר | 27/01/2008 17:35

      • למגיב
        לא מכובד להגיב כך | 27/02/2008 12:17

        לא מכובד להגיב ב"לרדת" על עוה"ד - מה עוד שהוא מזדהה בשמו המלא, ואתה המגיב לא. אינני מכירה את עוה"ד - אך מקום למחשבה. ואם אתה עו"ד -אז כיפליים לא יפה. אני מאמינה - זה יחזור אליך יום אחד כבומרנג.