הקטנת מזונות

  • הקטנת מזונות
    ירון | 10/01/2008 13:55

    שלום. התגרשתי לפני כ 4 שנים ובית המשפט קבע תשלום מזונות בגובה 3500 שח. יש לי 3 ילדים שהם היום בני 5 ,7 ,9 . בעקבות הגרושין פוטרתי ובמשך תקופה ארוכה לא עבדתי. היום אני נשוי בשנית עם תינוק בן שנה ואשתי השניה בהריון מתקדם. כיום הכנסתי היא כ 5000 שח ויש לי תיקים פתוחים בהוצאה לפועל בסך 300000 שח וכן חובות בשוק האפור. האם יש דרך להפחית את תשלום המזונות ומה עלי לעשות כי אני לא יכול לשכור עורך דין. אשמח לתשובה מפורטת בתקווה שלא יעצרו אותי עד אז.

    • הקטנת מזונות
      עו"ד צבי יוגב | 12/01/2008 01:45

      שלום ירון ביהמ"ש רגיל לעובדה כי עם הליכי הגירושין גברים מפוטרים מעבודתם ומשכורתם קטנה. בין אם זאת אמת או לא. קשה להפחת מזונות בסך 3500 ש"ח ל 3 ילדים למרות תיקי ההוצלפ שלך והעובדה שהתחתנת בשנית.

      • הקטנת מזונות -אלטרנטיבה
        ירון | 13/01/2008 17:28

        תודה על התשובה, אבל איך פותרים את הבעיה. האם אפשר לקבל סיוע מביטוח לאומי או הסדר אחר כל שהוא שיאפשר לי להתאושש. מה יעזור לי או לגרושתי אם יוצא נגדי צו מעצר בגין אי תשלום. לשם הבהרה אני עדיין משלם אבל אני לא רואה איך אני ממשיך, לפחות לכמה חודשים.