הסכם גירושין

  • גירושין בהסכמה
    ליפה | 01/01/2008 21:49

    בהנחה שאין מחלוקות בין בני זוג שרוצים להתגרש ,האם ניתן לגבש הסכם גירושין בהסכמה בין בני הזוג ואז לבקש מעורך דין שיגיש את הסכם לאישור בית משפט למשפחה. האם ביד רבני צריך גם במקרה כזה להיות בתמונה . האם ההסכם צריך לפרט נושאים כמו שעות ביקור של האב.

    • הסכם גירושין
      עו"ד צבי יוגב | 01/01/2008 23:40

      שלום ליפה בית דין רבני לא צריך להיות מעורב בהסכם שמאושר ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה. בבית הדין הרבני אתה ואשתך מציגים את הסכם הגירושין שאושר בהסכמה ושם רק עושים את סידור הגט ללא התערבות בהסכם. יש לכתוב בהסכם פרטים כגון שעות ביקור של האב וכל הדרוש כדי למנוע ויכוחים בעתיד. אני לא ממליץ לכם לערוך הסכם גירושין ללא עורך דין כל טוב ובהצלחה עו"ד יוגב צביקה

    • פני שבלי רבנות-אין גט, וסמכות
      dieto | 09/01/2008 12:05

      בית דין של משפחה - הוא משפטית פחות מזה של בית דין רבני אזורי(שמקביל ברמתו כיום - לזו של בימ"ש מחוזי - שהוא רמת הערעור על פסקי דין של בית משפט לענייני משפחה)- עדיף לדעתי שביניכם תערכו נייר הסכמהשבו תציינו הפרטים של אחריות לחינוך הילד/ים, וזמני השינה השונים ואצל מי - ותשאירו פתח לשינוי "כשהילדים יגיעו לגיל.... כמו כן תאפשרו חלוקת הרכוש באופן צודק, מתוך ידיעה למשל - שה"ירושה שהבעל משאיר דירה לילד/ה/ים" איננה נחשבת כדמי מזונות הילדים - ואף לא לכל חלק מהם. כמו כן - מקובל שהבעל "יוצא" עם הביגוד שלו והאישה - עם הביגוד, התכשיטים וציוד האיפור וכל מה שקשור לזה. דירה בשכ"ד - אפשר שהבעל ימשיך לשלמה עד סוף השנה בלי התחשבנויות... ולבוא שניכם לרבנות, להצהיר שזה ההסכם והחלטתם שאת שכר טרחת 2 עורכי דין החלטתם לתרום לילד/ה/ים שלכם, ושאתם מעוניינים בגט קל ומהיר - סביר להניח שדיון אחד יספיק ויקבע תור להליך הגט בפועל קרוב... את שכר הטרחה - יוכל כל אחד מכם להעביר לצ'ופר אחר. זה לא מקובל אמנם שעו"ד יצליץ "שלא להיעזר בשרותי עו"ד" - אך אנכי - לא עו"ד.

    • בית הדין הרבני - קריאה נוספת
      אתר הפורומים | 20/07/2008 09:48

      לקריאה נוספת, מקצועית, אודות: בית הדין הרבני, ראה\י:\ בית הדין הרבני