מרוץ סמכויות

  • קניית זכות לתביעה?
    yd | 25/11/2007 00:45

    במהלך פגרת בתי המשפט בקיץ ניגשתי לבית הדין הרבני והגשתי בקשה לשלום בית כחלק מהבקשה ביקשתי הסדרי ראיה ומזונות זמניים עד לדיון. מכיוון שבית המשפט היה בפגרה לא הוסבר לי שלא ניתן לכרוך את הדברים יחדיו ובקשתי התקבלה כמו שהיא ע"י הפקידה . לאחר כשבועיים נתבעתי למזונות בבית הדין לעיניני משפחה והבקשה שהגשתי לביטול התביעה בנימוק שבית הדין הרבני קנה את הזכות לדון בנושא בטולה מכיוון שהקשה הראשונה לא נכרכה כראוי , יש לציין שבזמן הבקשה לא הייתי מיוצג ולא הוסבר לי שלא ניתן להגיש את הבקשה באופן הנוכחי - בקיצור בית הדין פישל ואני משלם את המחיר . מה ניתן לעשות ?

    • מרוץ סמכויות
      עו"ד אריאל דרור | 25/11/2007 08:23

      שלום, ראשית בית הדין הרבני קונה סמכות לדון במזונות ילדים רק בהסכמת שני הצדדים. שנית, מרוץ הסמכויוןת הינו נושא מורכב המצריך פגישת יעוץ, בכדי לראות בדיוק מה נעשה. אריאל דרור, עו"ד