תביעה בגין עגמת נפש

  • חיוב בחוב לא שלי
    גל | 27/10/2009 18:15

    לפני מס' חודשים קיבלתי התראה מטעם משרד עורך דין לפיו עליי לשלם לחברת אורנג' חוב כספי של חברה בבעלותי ע"ס עשרות אלפי שקלים. פניתי לעוה"ד ומסרתי לו שמדובר בטעות כי מעולם לא הייתי מנוי של סלקום וגם שמעולם לא הייתי הבעלים של החברה הנקובה במכתב. עוה"ד סירב לקבל את טענותיי ואיים כי אם לא אשלם אתבע בבית המשפט. פניתי לחברת אורנג' אשר הפנו אותי למרכז השירות שלהם. הגעתי לשם ונאמר לי שעליי להוכיח את טענותיי. כך, נאלצתי להתרוצץ הלוך ושוב ולהשיג מסמכים ולהגיע כמה וכמה פעמים למרכז עד שלבסוף השתכנעו בטעות. ביקשתי מסמך המאשר כי אין להם טענות נגדי אך הם אמרו לי לפנות בכתב אל מחלקת פניות הציבור שלהם. אני מעוניין לתבוע אותם על עגמת הנפש הרבה שנגרמה לי. האם ניתן לעשות זאת ואם כן על איזה סכום ומכוח איזה חוק?

    • תביעה בגין עגמת נפש
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/10/2009 23:54

      ערב טוב גל, אתה רשאי לתבוע אותם ולדרוש מהם פיצוי כספי. 2,000 ש"ח נראה לי סכום סביר בנסיבות העניין. אינך נדרש להתייחס בתביעתך לעילות חוק אלא רק לתאר את מהלך העניינים. רצוי, לטעמי, לפנות אליהם במכתב דרישה לפני הגשת התביעה (רצוי באמצעות עו"ד) ולנסות להשיג פיצוי בהסכמה. בהצלחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • שאלה נוספת בבקשה
        גל | 28/10/2009 18:06

        תודה על המענה המהיר. האם כדאי קודם לבקש מכתב המאשר כי אינני חייב להם דבר וכי היה מדובר בטעות ורק אחר כך להפנות מכתב דרישה כספי? האם להפנות המכתבים לעורך הדין שדרש את הכסף או לחברת הסלולאר עצמה?

        • תשובה נוספת
          עו"ד אפי אהרונוב | 28/10/2009 20:26

          ערב טוב גל, הימנעותם מלממש את ה'חוב' שנדרש ממך מהווה הודעה שלהם בהעדר בסיס לדרישתם. יש להפנות את מכתב הדרישה לחברה עצמה.