הפרכת שקרים בכתב ההגנה

  • נתבעת שמתישה את השופט בכזבים והכחשות
    מושיק | 27/10/2009 01:50

    אני נמצא כעת בהליך של תביעה קטנה מול חברה בנושא צרכני. גופו של הויכוח הוא בהחלט לגיטימי ואני מעוניין שבית המשפט יפסוק עם מי הצדק. הבעיה, שבכתב ההגנה שקיבלתי, הופתעתי לגלות שהחברה נוקטת בשיטה של "לשקר על כל הקופה". היא דוחה כל טענה, מכחישה כמעט כל עובדה, ומוסיפה עובדות שלא היו. לכאורה השקרים הם לטובתי, מכיון שהם כל כך גסים ומנותקים מהמציאות, שאני יכול בנקל להוכיח באמצעות הקלטות (שעדיין לא הצגתי) ומסמכים, שכתב ההגנה נכתב שלא בכנות. הבעיה, שבירור שערכתי העלה כי החברה מאוד מיומנת בתביעות קטנות. כפי ששמעתי ממי שתבע אותם, הם יורים בשקרים והכחשות לכל הכיוונים, מכחישים כל דבר שרק אפשר. ומכיון שמדובר בתביעות קטנות, אין לשופט סבלנות להיכנס לתיק כבד ולהתחיל לנהל דיון אין סופי בעומקם של טענות והכחשות, הוא ממהר להציע פשרה ולסיים את הסיפור. קראתי גם פסק דין בנוגע לחברה הזו, שהשופט גוער בהם על כך שהם לא נהגו כשורה והגישו כתב הגנה שיקרי, ובכל זאת, בסופו של דבר נקבעה פשרה שהתובעים הפסידו רבע מן הנזק. השאלה, איך אני מצליח לגרום לכך שהחברה תבא למשפט מתוך ידיעה שלשקר יש מחיר ולגרום לכך שהחברה תגיע למסקנה שלא כדאי להפריח סתם שקרים? בנוסף אבקש לשאול: האם יש בכלל סיכוי לנצח בתביעה מול אלופי תביעות, שהידע והנסיון שלהם לא נופל מעורך דין?

    • הפרכת שקרים בכתב ההגנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/10/2009 23:41

      ערב טוב מושיק, עליך לדעת שיש ליתן לנתבעת אפשרות להאזין לקלטות שאתה מתכוון לחשוף בדיון, בטרם הדיון. אם לא תעשה כן, ביהמ"ש עלול לקבוע מועד דיון נדחה עד שתינתן לנתבעת אפשרות להאזין לקלטות. לעצם הבעיה המוכרת והכואבת של חברות למודות תביעות קטנות אין לי עדיין פיתרון. ככל שתפגין יותר ביטחון בטיעוניך ותגבה אותם בהוכחות (הקלטות וכו') סיכוייך יגברו. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • האם כדאי לי לבקש להגיע לגישור?
        מושיק | 28/10/2009 12:39

        כפי ששאלתיך, החברה שהגשתי תביעה נגדה היא למודה בתביעות קטנות והיא נוקטת בשיטה של להכחיש על כל הקופה ולהתיש את השופט. וכפי שהשבת שעדיין לא נמצא פתרון להתמודדות עם חברה המיומנת בכך. אבקש לשאול, האם כדאי לי להציע להם ללכת לגישור שעל יד בית המשפט? יתכן וארוויח מכך, שהמגשר יכנס לסיפור יותר מהשופט ויוכל לשמוע את העדויות, כך שיתכן שהם יגיעו למסקנה שכדאי להיות אמיתיים ולנסות להסתדר. או במקרה שלא נסתדר ונגיע למשפט, יהיה לשופט רקע של התרשמות המגשר מהאמינות של כל צד, שאולי יוכול לעזור לי. יש גם עוד אופציה, שהם יודיעו שהם מסרבים לגישור, ויתכן שהדבר יוסיף להם עוד נקודה רעה ומשמעותית בעניני השופט.

        • גישור
          עו"ד אפי אהרונוב | 28/10/2009 20:23

          ערב טוב מושיק, גישור הוא כר פורה לבזבוז זמן נוסף והתשתך ע"י החברה. בכל מקרה אין חובה על הצדדים לקבל את עמדת המגשר ואין לה השפעה על עמדת ביהמ"ש. לדעתי, רצוי להפגין נחישות ולחתור להכרעה מהירה וברורה בדיון.