גובה הוצאות במסגרת פשרה

  • גובה פיצי מקובל להוצאות ועוגמת נפש בתביעה קטנה
    גבריאל | 26/10/2009 23:27

    רכב שלי עמד בחניה ונפגע ע"י רכב משאית שנהגה אחורנית הנתבע לא היה מוכן לפצותי ולכן הגשתי תביעה דרך חברת הביטוח שלי על סמך שמאות שקבעה נזק של 4000 ש"ח . הנזק תוקן על חשבוני עד לסיום התביעה. הנתבע התעלם מהודעת בית משפט שמשום מה הטיל עלי למסור אישית את כתבי התביעה לנתבעים עם אזהרת ביטול תביעה. מסרתי את כתבי התביעה . נגרמו לי הוצאות שח כ200 ק"מ נסיעות מוסך ולבית משפט .וכ100 ש"ח אגרות . התובע ביקש להמנע ממשפט כשהבין שהמשפט מתקיים .ןמוכן להסדר פיצוי. כתב התביעה מדבר על 600 ש"ח נזקי הוצאות: אובדן זמן בעבודה וטרחה ועוגמת נפש. הנתבע מוכן לשלם הרבה פחות .( 400 ש"ח ) השאלה מה גובה הפיצוי הנוסף שבית משפט י]פסוק אם ימצא תביעתי צודקת?

    • גובה הוצאות במסגרת פשרה
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/10/2009 23:37

      ערב טוב גבריאל, בהנחה שהנתבע מוכן לשלם את הנזק עצמו (4,000 ש"ח), לא כדאי ללכת לתביעה בגלל פער של 200 ש"ח הוצאות. ביהמ"ש עצמו אינו מוגבל לחישוב שלך בפסיקת הוצאות ויתכן שבסופו של דבר יפסק לך אף סכום קטן יותר (מה גם שפיצוץ פשרה עלול להעמידך באור שלילי בעיני ביהמ"ש ולסכן את תביעתך). נסה להתמקח איתו ולהעלות את סכום ההוצאות בהסכמה ככל שניתן (אך מבלי להביא לפיצוץ המו"מ, כאמור). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות