חייט שהזיק לבגד

  • נזק שנגרם לבגדים יקרים ע"י חייט
    אנה | 26/10/2009 19:45

    הסיפור הוא כזה: אמא של בן זוגי שלחה לי שמלות ערב יוקרתיות של המעצב ג'ובאני מפנמה, כיוון שהן היו מעט גדולות עליי, הלכתי לחייט על מנת להצר את השמלות. הובהר לו כי מדובר בשמלות יקרות ושאלתי מס' פעמים אם יוכל לעשות זאת, כי אם לא אני אגש לחייט אחר. החייט נתן לי ביטחון כי הוא יודע מה הוא עושה וכי הדבר הינו פשוט ולכן לא תהיה בעיה. בתמורה הוא ביקש 450 ש"ח, שילמתי לו 300 ש"ח ואת השאר הבטחתי לשלם כשאקבל את השמלות. כשחזרתי בפעם הראשונה לקחת את השמלות, מדדתי אותן והזדעזעתי כיוון ששמלה אחת לא יכולתי לסגור עליי בכלל מה גם הוא קרע את החגורה ממשי ולא תפר אותה חזרה ובנוסף נוכחתי לדעת כי על השמלה עצמה יש "שריטות" מהמכונת תפירה" ורואים זאת כיוון שזו שמלת סטאן זהובה. בשמלה נוספת הוא עשה לי "גיבנת" מהשמלה. חשוב לציין כי השמלות מלכתחילה היו גדולות עליי אולי בחצי מידה עד מידה. כשראינו זאת הוא אמר שהוא יתקן ובלית ברירה נתנו לו לתקן. כל זה לקח חודש, כשבאנו לקחת זאת פעם נוספת נוכחתי לדעת כי הוא לא תיקן דבר וכי זה נשאר אותו הדבר. ביקשתי לקחת את הבגדים כי אמרתי לו שאני לא מרוצה ולכן אני מעדיפה לקחת את זה למקום אחר, הוא התחיל לצרוח ולהשתולל ולהגיד שאני לא מבינה בעבודה הזאת והעיף אותי מהחנות שלו!! יום למחרת חזרתי עם בן זוגי לדרוש את הבגדים אך הם דרשו תשלום של 150 ש"ח אחרת הם לא ייתנו את הבגדים. שילמנו בסופו של דבר את כל ה-450 ש"ח. העניין הוא שאני לא יודעת אם ניתן לתבוע אותו בתביעות קטנות, ואיזה סכום לדרוש- כיוון שזו מתנה יקרה מאמא של בן זוגי לא נעים לי לומר לה כי הבגדים האלה נהרסו.. במיוחד שזה פעם ראשונה שיש לי בגדים יוקרתיים כאלה. יצאתי מטומטמת שהבאתי את זה לחייט כזה- אבל באמת שלא ידעתי שזה מה שיקרה. איך אני מוכיחה שהוא הרס לי את הבגדים, יש סוג של שמאי בגדים שיכול להעריך את השווי של הבגד ואת הנזק שהחייט גרם לי? אני אשמח לתשובה בהקדם.. תודה.

    • חייט שהזיק לבגד
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/10/2009 14:40

      אנה שלום, ניתן להגיש תביעה קטנה נגד החייט על הנזקים שגרם לבגד. הצלחת התביעה מותנית ביכולתך להוכיח לביהמ,ש שאכן נוצרו פגמים עקב עבודה לא מקצועית. ניתן לתבוע את הסכום ששילמתם וכן פיצוי מסויים בגין עוגמת הנפש (מומלץ לא לדרוש יותר מכ 1,000 ש"ח בגין עוגמת הנפש). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות