ניהול מו"מ שלא בתום-לב

  • מסירת מידע שגוי טרם ביצוע בדיקת רכב לפני קנייה
    הדר | 26/10/2009 03:54

    הסיפור הוא כזה: אני בחורה בת 23, מחפשת אחר רכב שייענה על דרישותי, כעבור חודש מצאתי רכב יד 2 עם קילומטרז נמוך (32000!) היד הראשונה הייתה מאדם מבוגר. אותו אדם מבוגר הוא האב או החם של בעלת הרכב שרציתי לקנות, שגם היא אישה לא צעירה. הבת שלה ובעלה התעסקו בעניין של מכירת הרכב בשבילה. נסעתי לראות את הרכב לאחר שבטלפון שאלתי הם הרכב עבר תאונות עם פגיעה בשלדה ואמרו לי שלא. ראיתי את הרכב והוא מצא חן בעייני וסיכמנו שאנחנו לוקחים אותו לבדיקה. ךפני הבדיקה שאלתי שוב אם הרכב עשה תאונה ושוב נאמר לי שלא. אני מצידי- הייתי כל כך בטוחה ואפילו לא החתמתי אותם ולא ביקשתי שאם תוצאות הבדיקה יהיו אחרת, אבקש מהם לשלם על הבדיקה בשל מסירת מידע כוזב. הבדיקה של הרכב הראתה שיש פגיעה בשלדה ב-2 מקומות (!!) מקדימה. מיד ביטלתי את העסקה שכן אני לעולם לא יהיה מוכנה לקנות רכב עם פגיעה בשלדה מטעמי בטיחות. הם מצידם טענו שהם לא ידעו על כך דבר. לאחר שביקשנו מהם לשלם על הבדיקה הם לא היו מוכנים. השאלה שלי היא האם הלכו לי סתם כך 550 ש"ח או האם עליהם לשלם לי על הבדיקה או לפחות על חלקה< מכיוון שאם היו מוסרים לי את המידע הזה מלכתחילה (שוב- הם טוענים שלט ידעו על כך) לא הייתי טורחת לעשות לאוטו בדיקה. בנוסף, יש לי עילה לתביעה? אודה לכם מאוד! הדר השאלה שלי היא האם

    • ניהול מו"מ שלא בתום-לב
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/10/2009 18:29

      ערב טוב הדר, ניהול מו"מ תוך הסתרת פרטים מהותיים בדבר הנכס נשוא העסקה הוא ניהול מו"מ שלא בתום-לב ואת רשאית לדרוש מהם פיצוי בגין הבדיקה שבוצעה לשוא ואף יותר מכך. כיון שמדובר בפגיעות ממשיות ברכב ואין גורמים נוספים שהחזיקו בו מלבד האב ובתו, אני סבור שיש לך סיכוי גבוה לזכות בתביעה נגדם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תודה רבה אבל רק עוד שאלה קטנה
        הדר | 26/10/2009 23:17

        אמרת שהסיכוי שלי לזכות בתביעה הוא טוב אך יש לי שאלה קטנה-אני לא חושבת שהבהרתי שאת המשא ומתן לא ניהלתי עם בעלת הרכב, אלה עם החתן שלה, שלא נהג ברכב, אך עוזר לה למכור את הרכב, והמודעה הפנתה את הפונים למספר שלו. זה משנה את הסיכויים? תודה רבה לך!!!!

        • ניהול מו"מ שלא בתום-לב
          עו"ד אפי אהרונוב | 26/10/2009 23:59

          ערב טוב הדר, הסיכויים אף פעם אינם מוחלטים. כיון שהחתן ניהל מו"מ בשם הבעלים אני נוטה להאמין שביהמ"ש לא יקבל את גרסתו לפיה לא ידע על הפגמים החמורים במכונית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות