רכישה מאתר אינטרנט בחו"ל

  • תביעה של חנות בחו"ל
    פליקס | 25/10/2009 22:48

    שלום, יש לי שאלה קצת חריגה אני מתאר לעצמי, אבל אני אתן בכל מקרה פירוט קצר בתקווה שמישהו יוכל לעזור.העניין הוא שקניתי מוצר בebay ממוכר יפני, בגלל הגבלות של כרטיס אשראי כיוון שהסכום לא אושר ע"י חברת האשראי לא שילמתי דרך ,Paypal אלה העברתי את הכסף בהעברה דרך אתר מסויים באינטרנט. המוכר טען שהוא שלח את המוצר במשלוח ימי אחרי זמן מה הוא הודיע לי שהמשלוח לא צלח מסיבה כלשהי והמוצר חוזר ליפן.. במהלך הזמן שעבר מבחינת חוקי פתרון הבעיות של ebay כבר לא ניתן לעשות כלום.הדבר היחיד שיש לי הוא קבלה על העברה של כסף לאותו מוכר (קבלה של האתר דרכו שלחתי) ומסמכים מebay שמעידים על זה שזכיתי במסגרת מכרז במוצר הרלוונטי מאותו מוכר.המוכר מעולם לא שלח לי לא קבלה ולא שטר מטען של החבילה שהוא כביכול שלח.יש לי שורה של התכתבויות איתו במייל בהן אני מבקש במפורש קבלה ושטר מען מספר פעמים.השאלה היא, האם יש לי את מה שצריך בשביל לתבוע ולזכות בכספי חזרה? והאם יש אפשרות לישראל הסכם עם יפן שיאפשר לתבוע בישראל כמו בדיני זכויות יוצרים למשל.אני אודה על כל עזרה שתתקבל...

    • רכישה מאתר אינטרנט בחו"ל
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/10/2009 18:26

      ערב טוב פליקס, עליך לקרוא את תקנון האתר במסגרתו בוצעה הרכישה ולפעול לאור האמור בו. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • אני מעונייין ביעוץ לגבי תביעה..
        פליקס | 29/10/2009 16:45

        במסגרת הפתרונות שנאתר מציע (eBay) הגשתי תלונות למס גורמים בין לאומיים להגנת הצרכן ולמלחמה בפשיעה באינטרנת, אולם בכל אחד מהארגונים האלה מצויין שבשום שלב הם לא מתחייבים לפעול בשמי או לתבוע מהמוכר את הכסף ששילמתי. מה שבאמת מעניין אותי זה איך אני, באופן אישי עם ההוכחות שציינתי בהודעה הקודמת יכול לתבוע את הבחור ואיפה (ישראל, תביעה בין לאומית)? תודה.