הגשת תביעה קטנה

  • הספקה חלקית, מוצר פגום
    סטאס | 18/10/2009 14:39

    שלום רב! בתאריך 13/07/2009 הזמנתי ארון ילדים בחנות רהיטים. המוצר סופק חלקית תוך 30 ימי עסקים (יכול להיות שגם באיחור של יומיים, אני לא בטוח בחישוב של ימי עסקים), אחרי שכמה פעמים קבעו וביטלו מועד הספקה. הייתי צריך להתקשר כמעט כל יום לחנות ועפילו לבוא לחנות, כאשר הם הבטיחו לספק בתאריך מסויים ולקחתי יום חופש, אבל ארון לא סופק באותו יום. בסופו של דבר קיבלתי את הארון אבל לא לפי הזמנה - בהזמנה רשום צבע מגירות סגול וסופק עם מגירות בצבע שמנת. גם עשו טעות במידות ויחידה אחת לא נכנסה למקום המיועד. בעל של החנות אמר שהם יתקנו את זה, אבל עד עכשיו לא השלימו הרכבה של הארון, כל הרכיבים נמצאים אצלי בבית והם מתקשים לבוא לסדר את הארון. דבר נוסף שהצבן אותי - הארון הגיע עם ידידות מברזל עם פינות כל כך חדות שאפשר בקלות לקבל פצע ביד. לפני הגישת תביעה אני אשמח לקבל עזרה בשאילות הבאות: 1. אף פעם לא כתבתי תביעות, אולי יש למישהו דוגמה של תביעה עם מלל? או קישור לדוגמה? 2. מה הכי נכון לכתוב בתביעה: עוגמת נפש, הפסד יומי עבודה, הפרת החוזה, מוצר פגום? או שהכל ביחד? 3. כאשר באתי לחנות, הקלטתי שיחה שלי עם עובד החנות למכשיר סלולר שלי. האם חוקי להשתמש בהקלטה בתור הוכחה? 4. איזה סכום עדיף לרשום בתביעה? עלות של ארון 3600 ש"ח, אבל סכום של הזמנה 6300, בגלל שהזמנתי גם מיטה (גם הגיעה באיחור של כמה ימים). 5. האם קיים באינטרנט מחשבון של ימי עסקים? כיצד אני יכול להכיח שעברו 30 ימי עסקים בין תאריכים 13-07-2009 ו-26-08-2009? תודה מראש על התשובות

    • הגשת תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/10/2009 23:07

      ערב טוב סטאס, 1. אין נוסח קבוע לתביעה קטנה. כל מקרה לגופו ואין ציפייה ממך לעמוד בסטנדרט מסוים. באופן כללי, עליך לגולל את פרטי המקרה המצמיח לך, לטענתך, סעד. 2. אין צורך לפרט עילות אלא לתאר את הנסיבות. 3. ניתן ורצוי להשתמש בכל הקלטה התומכת את טענותיך. 4. חשוב ביותר לקבוע מראש מהי מטרתך בתביעה:ביטול העסקה כולה - החזרת המוצרים והכסף, או שאתה מעוניין במוצרים ודורש פיצוי בנוסף להם. לאור זאת, באם אתה דורש ביטול העסקה יש לדרוש את כל הסכום ששולם בתוספת פיצוי על עוגמת הנפש ובזבוז הזמן. באם אינך מעוניין בביטול, תוכל לדרוש רק פיצוי על עוגמת הנפש, בזבוז הזמן וכו'. אם אתה יכול להוכיח חלק ממרכיבי הפיצוי (למשל אובדן יום עבודה) - עליך לתבוע אותו במדויק. את היתר עליך להעריך ואפשר להגיד בכלליות שלא מקובל לפסוק בגין עוגמת נפש במקרה שתיארת סכום העולה על 1500 ש"ח, פחות או יותר. 5. כל יום שאינו ששי-שבת או חג הוא יום עסקים, לצורך העניין. מומלץ, בשלב ראשון ובטרם הגשת תביעה, לפנות את המוכר במכתב דרישה שנכתב ע"י עו"ד. כמו כן ישנם עו"ד שמספקים ליווי משפטי להליך התביעה הקטנה, וניתן להיעזר בהם באם יש לך צורך בכך. חומר נוסף תוכל למצוא באתר התביעות הקטנות - www.smallclaims.co.il שיהיה בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות