דמי ניתוק

  • הוט
    מיכאל | 18/10/2009 13:53

    התנתקתי מהכבלים של הוט התקשרתי והודעתי להם שאני מבטל את הוראת הקבע ושישלחו לי תשלום הביתה ואכן הם שלחו אך התשלום מופרז 745 שקל בטענה שדמי ההתנתקות הם 600 שקל ,טענתי שדמי ההתנתקות הם 150 שקל וזאת לאור העובדה שבמעבר לחבילה חדשה(רציתי להתנתק והם שכנעו אותי שוב) הם לא ידעו אותי על סכום של 600 שקל.אחרי זמן מה אני מקבל SMS מעורך דין שאני חייב 1250 שקל להוט,והשבתי בSMS שאני חייב עבור שימוש יחסי ודמי ניתוק של 150 שקל,לאחר כשבוע התקשרה פקידת הגביה מטעם העורך דין ואמרה שאם לא אשלם הם יפנו להוצאה לפועל. מבקש לציין שלא ידעו אותי על סכום ההתנתקות וגם לא חתמתי להם על זאת הם טוענים שכך רשום אצלם במחשב וזה מספיק עפ"י החוק. השאלות: האם הם לא חייבים לידע אותי על גובה סכום הניתוק? האם ניתן להפעיל הוצאה לפועל למרות שעוד לא התדיינו בבית המשפט? האם יש משהו שאני יכול לעשות (אין לי בעיה לשלם את הסכום אך אני מרגיש נגזל ומרומה ולא רוצה לאפשר להם לגזול אותי)

    • דמי ניתוק
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/10/2009 20:38

      ערב טוב מיכאל, באם החברה לא הציגה בפניך את גובה דמי הניתוק אתה רשאי לסרב לשלמם. ואולם, עליך לקחת בחשבון שבמצב כזה החברה תפתח בהליכי הוצאה לפועל (היא יכולה לגשת ישר להוצאה לפועל). היה וטענותיה תתקבלנה, תיאלץ לשלם לה סכום גבוה יותר, כך שהעניין נתון לשיקולך. לדרישות ממשרדי עו"ד מצורפים סכומים נוספים כגון שכר טרחת עוה"ד מה שמעלה את סכום החוב באופן ניכר. באם תחליט לשלם מבלי להילחם בהוצאה לפועל, כדאי לשלוח לחברה תשלום בגובה הסכום המקורי מבלי 'לעבור' אצל עוה"ד. אף באם אתה מתכוון להלחם בהם, כדאי לשלם את דמי הניתוק שאתה מודה בהם לאלתר. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות