תביעה קטנה בגין לשון הרע

  • תביעה נזיקית של לשון הרע בבהמ"ש לתביעות קטנות
    שושי | 18/10/2009 08:47

    מחסנאית באחד מסניפי שופרסל האשימה אותי בצעקות רמות על גניבת מוצר מהסופר בצעקות רמות לעיני כל העובדים והלקוחות שנכחו באותה עת במקום .וזאת בשל אי הבנה באשר לזיכוי שהיה בידי ובאמצעותו רכשתי כדין את המוצר . יצוין כי הצעקות נעשו ללא כל ברור מוקדם . לאחר הארוע היתה תחלופת מכתבים ביני ובין מחלקת שרות הלקוחות . במכתב הראשון ציינתי את פרטי המקרה ובתגובה השופרסל השיבו כי צר להם על מקרה וכי " תוכן הפניה הועבר למנהל הסניף אשר שוחח איתי התנצל על שאירע והבטיח להפיק לקחים לעתיד ". במכתב השני ציינתי בפני הנהלת השופרסל כי במכתב התשובה שלהם ישנה הודאה כי הנהלת סניף ושרות הלקוחות אכן מודים ומכירים בקיום התקרית . וע"כ ברצוננו להגיש נגד המחסנאית תביעת נזיקין בגין לשון רע . ולשם כך אנו מבקשים את כתובתה של העובדת. בתגובה הנהלת הסניף החליטה לשלוח לנו תוי קניה ע"ס 500 ₪ כפיצוי . וחשוב לציין שהדבר נעשה על אף שביקשנו מהם במפורש בטלפון מספר פעמים שלא לשלוח תוים קניה כי אנו מעונינים רק בכתובתה של העובדת על מנת להגיש תביעה ( נקודה שחשוב להדגיש ). לכשנשלחו תוי קניה הם נשלחו חזרה לשופרסל במכתב רשום עם אישור מסירה ( המצוי בידינו ). הגשנו את התביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות והעמדנו אותה על 30,000 ₪ ,גבול סמכות ביהמ"ש . ובססנו את התביעה על סעיף 7 א(ב) לחוק איסור לשון הרע הקובע כי " במשפט בשל עוולה אזרחית לפי חוק זה רשאי בית המשפט לחייב את התובע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על 50,000 ₪ חדשים ללא הוכחת נזק ". השופרסל בכתב ההגנה כפרו בכל . הם טענו שהמחסנאית התנהגה בתום לב וכלל לא צעקה עליי אלא בררה את הדברים בשקט אל מול אחראית המשמרת . ויתרה מזאת , אני תקפתי את העובדת בצעקות וקללות . ויחד עם זאת, כמחווה שירותית ( כהגדרתם ) היתה בנוסף התנצלות ונשלחו תוי קניה וכי עצם העובדה שלא הסתפקתי בהם ובחרתי להעמיד את התבי על הסכום המכסימלי של 30,000 ₪ מראה על חוסר תום ליבי ועל רצוני להתעשר שלא כדין על חשבון חברה וזאת ללא שנגרם לי כל נזק. שאלותיי מצויות להלן ואודה עלתשובתך להן כי הן היעוץ המשפטי היחיד שביכולתי להסתמך עליו בממשיות 1) לאחר הארוע אכן צעקתי על העובת אך לא קיללתי אותה , כל מה שאמרתי היה שקרנית ! את משקרת !! . האם הדבר עלול להוותלי לרועץ ? 2) האם סכום התביעה אכן נראה מוגזם ועלול להוות מכשול ? 3) כאמור, בידיי מכתב הודאה מהמכתב הראשון המראה שהארוע אכן התרחש ובו השופרסל מתנצלים וטוענים כי "יפיקו לקחים " וכי " אין ספק שהארוע אינו עומד בסטנדרטים של שופרסל " . האם יחד עם זאת יתכן מצב שהתביעה תדחה ויחייבו אותי בהוצאות משפט ? 4) מפאת שלא היה בידי את כתובתה של העובדת תבעתי את חברת שופרסל בלבד . האם הם יכולים לשלוח ע"וד לבית המשפט לייצג את החברה שהיא הנתבעת היחידה ?!. כלומר, האם יש משמעות לעובדה שתבענו רק את השופרסל ולא את המחסנאית ( כי כאמור השופרסל סרבו למסור את כתובתה )? ובמידה שכן האם ניתן להוסיפה כנתבעת נוספת כעת לאחר שהוגש כתב ההגנה ? 5 ) האם ידוע לך על מקרים נוספים שאנשים תבעו בבית משפט לתביעות קטנות תביעה נזיקית של לשון הרע וזכו , או שהדבר כלל אינו בגדר סמכותו ? 6)לאור דבריי המפורטים כאן , מהם לדעתך סיכויי לנצח ( לא מבחנת גובה הפיצוי הכספי אלא עצם ההצדקה . שכן , על אף שנכחו בעת המעשה עדים . העדים הם עובדי השופרסל שבוודאי יחששו להעיד . ואני מאוד חוששת מהעובדה שהשופרסל כפרו הכל העובדות בכתב הגנה ושישבשו אותם כיצד ידע ביהמ"ש למי להאמין ? כמו כן אני עולה חדשה ומדברת עברית עם הרבה שגיאות וחוששת שישלחו מולי עו"ד או סטודנט ממולח שיביס אותי במילים על אף שהצדק איתי תודה רבה . שושי

    • תביעה קטנה בגין לשון הרע
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/10/2009 20:18

      ערב טוב שושי, הפורום מטבעו אינו יכול להוות במה לחוות דעת מפורטות ועל-כן איאלץ להתייחס לשאלותיך בקצרה: בתי המשפט לתביעות קטנות דנים, בין היתר, בתביעות לשון הרע. במסגרת ההליך הצדדים אינם רשאים להיות מיוצגים ע"י עו"ד למעט במקרים מיוחדים באישור בימ"ש. באם ביהמ"ש יאשר לנתבעת להיות מיוצגת - זכותכם לדרוש אישור דומה. כמו כן זכותכם להתנגד לייצוג הנתבעת ע"י סטודנט (או לחילופין לדרוש לאפשר לכם להיות מיוצגים גם). לפי תיאור המקרה אני מניח ששני הצדדים יפרסו את גרסתם בפני ביהמ"ש וביהמ"ש יכריע ע"פ הגרסה שנראית יותר אמינה בעיניו. לא ניתן לדעת מראש מי יצליח במשימת השכנוע. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות