הכנות להגשת תביעה קטנה

  • תביעת מספר אנשים - תביעות קטנות
    עמוס | 17/10/2009 12:54

    קודם כל אחלה פורום - כל הכבוד אז הסיפור שלי הוא כזה , פניתי לסוחר רכבים בכדי לקנות רכב יד שניה בסכום מזערי של 10000 שקל , הסוחר הפנה אותי לאדם פרטי שמעוניין למכור את רכבו , לאחר שיחות בינניו החלטתי לקנות את הרכב. הסוחר לקח את חלקו 1000 ש"ח והמוכר 9000 מכייון שלא היה לרכב טסט לא היה ניתן לעשות העברת בעלות. עשיתי לרכב טסט , תיקנתי כל מיני תיקונים , ולאחר חודש לערך ביקשתי לעשות העברת בעלות וגם הסוחר וגם בעל הרכב דחו אותי . לאחר מס חודשים היה צריך לעשות שוב טסט, פניתי לצדדים וביקשתי מהם את הרשיונות ולעשות העברת בעלות , הביאו לי את הרשיונות לטסט , והיה רשום שהרכב מעוקל, ביקשתי מהם את הגין על כך , ונאמר לי שהעיקול קטן כמה מאות שקלים וזה כבר סודר , לאחר מספר חודשים של פניות יום יומייות , נטען ע"י המוכר שהרכב מעוקל ולא ניתן לעשות העברת בעלות והוא יחזיר לי 6000 שקל. פניתי גם לסוחר וטען לאורך כל הדרך שהוא אחראי , להעברת בעלות ולכל השאר. לבסוף הם הסוחר ואת המוכר לא משלמים לי אפילו שקל , מתחמקים ממני , קובעים איתי ולא מגיעים וכו' החלטתי לתבוע את שנייהם , תביעה קטנה , הוצאתי טופס לתביעה קטנה , אך איני יודע איכן אני רושם את שני שמות הנאשמים הריי יש מקום לשם אחד. דבר שני, אין לי זכרון דברים בנושא , מומלץ להקליט את הסוחר והמוכר, אבל מה חשוב שהם יגידו לי בהקלטה? " אני מכרתי אוטו לך", אני חייב לך כסף"?? איך קובעים את סכום התביעה, הרכב שווה 9000 שקל היום , לאחר השקעות רבות בו, ומה בנוגע לרדיפה היום יומית שלי? תודה תודה תודה

    • הכנות להגשת תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/10/2009 15:28

      שלום עמוס, ראשית - חן חן על הדברים מחממי הלב עמם פתחת את הודעתך. לגופו של עניין - 1. אתה לא חייב 'להיצמד' לפורמט של טופס התביעה הקטנה ויכול להוסיף שמות באופן עצמאי. קח בחשבון שבמזכירות ביהמ"ש לתביעות קטנות יסייעו לך באי אלו נקודות טכניות בהן תזדקק לעזרה. 2. לגבי הקלטה - ככל שתוציא מהם אמירות המתארות מה קרה בפועל - ייטב מצבך. אתה צריך להוכיח שנכרתה עסקה בין הצדדים אך הצד שלהם הפר אותה. 3. אתה יכול להוסיף לתביעה כל נזק כספי שנגרם לך וניתן להוכחה (למשל תיקונים שנאלצת לעשות). כמו כן ניתן להוסיף סכום מסוים בגין עגמת הנפש ובזבוז הזמן - במקרה שתיארת, משהו כמו 2000 ש"ח נשמע לי סביר. כדאי לדעת שכיום ישנם עו"ד שבקיאים בתחום ומספקים ליווי בהליך וסיוע בפעולות בהן עו"ד יכול לסייע, ובהתחשב בסכום התביעה, כדאי לך, לטעמי, לשקול קבלת שירות שכזה. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות