התגוננות בפני תביעה

  • הגישו נגדי תביעה
    דורון | 02/10/2009 10:21

    שלום, יש לי סוכנות נסיעות קטנה ומאד אמינה ברחובות. לפני כחודש וחצי,ביצעה דרכי הזמנה משפה בת 8 נפשות לטיול מאורגן באיטליה למשך 8 ימים. הם ביצעו את ההזמנה בתאריך 12.08 לנופש שאמור לצאת ב-18.08. ב- 13.08, למחרת היום בו ביצעו את ההזמנה הם יצרו קשר וטענו שעבדתי עליהם על כך שלא דיווחתי להם שקיימת העברה בשבת ודורשים לבטל את העסקה ודרשו פיצוי( ביקשו לבטל 5 אנשים מה-8). שאלתי אותם, למה שאלתם האם קיימת העברה בשבת? מניין לי לדעת שאתם ציבור דתי? זו הרי חובתכם,הם ענו שאני הייתי צריך לדווח להם..,עניתי, לא שאלתם אותי, זו חותבכם בעיקר שינהם דתיים( בענף התיירות אגב מודגשים טיולים המיועדים לציבור הדתי). החלטתי לנסות לפתור את הסוגיה,פניתי לספק,וביקשתי לבטל( לא היה אכפת לי לספוג כמה ש"ח),נאמר לי שלא ניתן, החוק אינו מגן עליהם (ההזמנה נעשתה פחות מ- 7 ימים למועד יציאתה). ניסיתי להיות יצירתי, הצעתי להם לבצע את ההעברה במוצאי שבת ולשכור רכב אולם הם סירבו בטענה שהם מבוגרים ולא ייסעו 300 ק"מ בין ההעברה ודרשו לבטל חד משמעית. עדין שמרתי על אורך רוח, פניתי שוב לספק, והוא אמר לי, ננסה למכור את המקומות, אם נצליח, נוכל לבצע החזר משמעותי. הספק, לא הצליח למכור את המקומות, אבל לפנים משורת הדין,החליט לזכותי (ואני אותם) בחצי מהסכום וזאת כמחוה אנושית ולא מעבר. שמחתי מאד, הצעתי זאת ללקוחות אבל הם סירבו והגישו תביעה על כל הסכום בתוספת 2500 ש"ח פיצוי על עוגמת נפש. כבעל עסק, אני בהחלט חושב שבאתי לקראתם מעל ומעבר ברמת השירות שלי ובנסיון לתפור להם את הבעיה, הם אינם עומדים בחוק ולכן לא יכולתי לבטל,ניסיתי להיות יצירתי והצעתי להם השכרת רכב. הם רצו החזר מלא, ועכשיו תבעו. בבקשה, האם אני עלול להפסיד? פעלתי לדעתי בצורה ההוגנת ביותר הניתנת, גם את חצי מהסכום לא הייתי חייב להחזיר כי הם לא עמדו בחוק. סליחה על המכתב הארוך. הייתי חייב לשפוך.

    • התגוננות בפני תביעה
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/10/2009 23:00

      שבוע טוב דורון, בנסיבות שתיארת אני סבור שסיכויי התביעה להידחות גבוהים וזאת בהתחשב בפרק הזמן הקצר של הביטול ביחס למועד החופשה והעובדה שהיה עליהם לוודא מראש שלא מדובר בטיול לשומרי מסורת ושחבילות נופש לשומרי מסורת מוגדרות לרוב ככאלו וברירת המחדל היא שלא מדובר בחופשה כזו. גם ההתנהלות הראויה שלך, לפנים משורת הדין, תעמוד לזכותך. כדאי להגיש כתב הגנה לגולל את מסכת העובדות. בניסוח כתב ההגנה מותר לך להסתייע בעו"ד. באם התביעה אכן תידחה, ביהמ"ש יפסוק לטובתך הוצאות משפט. מועדים לשמחה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תבורך איש יקר  לת
        דורון | 05/10/2009 00:48