תביעה קטנה נגד בעל מוסך

  • בעיה עם מוסך
    רון | 30/09/2009 22:36

    הקטנוע שלי שבק חיים ועל כן גררתי אותו למוסך, שם לאחר בדיקתו הסבירו לי שמערכת הדלק שלי הרוסה והקרבורטור סתום. המוסכניק תיקן זאת ושילמתי לו על התיקון 500 ש"ח. לקחתי את הקטנוע, שהיה שבוע במוסך. ביום למחרת הקטנוע פשוט הפסיק במהלך נסיעה וגיליתי שלולית דלק די גדולה מתחתיו, מערכת הדלק פשוט התפרקה שוב. החזרתי את הקטנוע למוסך שם הוא שהה שוב שבוע ימים, היום הוצאתי אותו מהמוסך, כשהגעתי הביתה ישירות מהמוסך ושמתי את הקטנוע בחניה גיליתי שוב שלולית דלק מתחתיו. המוסכניק טוען שזה בעיה במיכל דלק ושאין לו מה לעשות עם זה, שהכל רקוב ומתפורר מבפנים ולתקן זאת יעלה כ1500 ש"ח, סכום שכמובן איני מתכוון לשלם על קטנוע שהמחירון שלו 3700 ש"ח. הבעיה שלי היא שאם סכום התיקון כל כך גבוה והבעיות כאלו רציניות מדוע הוא לא אמר זאת לאחר בדיקת הקטנוע ולפני התשלום ששילמתי לו, ואז מן הסתם לא הייתי משקיע תיקון בקטנוע. בסופו של דבר הבאתי לו קטנוע לא תקין ולאחר תשלום של 500 ש"ח+3-4 פעמים שמילאתי מיכל דלק מלא+גרירה מספר פעמים+3 שבועות שהקטנוע לא זמין לי, קיבלתי בחזרה קטנוע שעדיין אינו תקין. רציתי לדעת אם יש כאן עילה לתביעה, ואם כן איך אני ממשיך הלאה. בתודה רבה, רון.

    • תביעה קטנה נגד בעל מוסך
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/10/2009 14:40

      רון שלום, בנסיבות שתיארת אני סבור שיש הצדקה להגשת תביעה קטנה ולדרוש החזר הסכום ששילמת עבור ה'תיקון', הוצאות הגרירה ועגמת הנפש. בשלב ראשון כדאי לפנות אל המוסך במכתב דרישה ואם זה לא יעזור להגיש תביעה קטנה. הליך הגשת התביעה הקטנה הוא פשוט יחסית וניתן לקרוא על כך באתר התביעות הקטנות - www.smallclaims.co.il. שבת שלום וחג שמח, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות