בדיקת רכב

  • תביעה בגין רכישת רכב שעבר תאונה
    יוני | 29/09/2009 01:06

    שלום, קניתי רכב ממגרש מכוניות, ביצעתי בדיקה שבה נאמר לי מילולית ע"י הבוחן שהכל תקין אבל בפועל בדו"ח נרשמו ליקויים אך רכשתי את הרכב בכל זאת כי לא שמתי לב לדו"ח הבדיקה משום שהאמנתי לדבר הבוחן (כנראה שהמוכר שיחד את הבוחן). אחרי הרכישה התברר לי שהרכב עבר תאונה קשה, מה שכמובן לא צויין ע"י המוכר. האם יש לי עילה לתביעה קטנה או שעצם הרכישה למרות הבדיקה לא תאפשר לי סיכוי לזכות בתביעה? תודה

    • בדיקת רכב
      עו"ד אפי אהרונוב | 29/09/2009 16:45

      יוני שלום, לא ברור לי משאלתך אם הליקויים אוזכרו בדו"ח הבדיקה במלואם או שבשלב מאוחר יותר נתגלו ליקויים שהוסתרו ממך. באם דו"ח הבדיקה מפרט את הליקויים, יקשה עליך עד מאוד לזכות בתביעה בהיעדר הוכחות לכך שהוטעית ע"י הבודק (גם לו היו לך הוכחות כאלו, העובדה שהתעלמת מהדו"ח הכתוב תהיה לך לרועץ). באם הדו"ח הכתוב אינו מפרט את כל הליקויים עומדת לך עילת תביעה ויקל עליך להוכיחה ואף לקעקע את אמינות הבודק, מה שיקל עליך להציגו כרמאי ואולי לפתוח פתח לפיצוי נוסף, גם אם חלקי, ביחס לליקויים שנזכרו בדו"ח. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות