הצגת מחיר שגוי

  • מכירת מוצר באתר קניות מקוון. הפרשי מחירים.
    חנן | 10/09/2009 16:57

    שלום. באתר קניות מקוון השייך לחברה במרכז הארץ, נפלה טעות במספר מוצרים ובמקום מחיר ראוי, המחיר צנח ל0 ש"ח. מדובר בטעות אנוש של אחד העובדים שעדכן מחירים בצורה לא נכונה. במידה ולקוח רכש את אותו המוצר במחיר 0, האם יש לו תיק לתבוע את החברה לספק את המוצר באותו המחיר? במידה ולא - איפה כן נמתח הגבול בין יכולת תביעה עקב טעות לבין אי יכולת?

    • הצגת מחיר שגוי
      עו"ד אפי אהרונוב | 13/09/2009 00:10

      שבוע טוב חנן, דרישה מחברה לספק לך מוצר ללא תשלום (מה שכינית 'מחיר 0') היא, בכל הכבוד, לא עניינית. ככלל, באם קיים פער בין המחיר המוצג למחיר שנדרש מהקונה על החברה למכור את המוצר במחיר שהוצג. ואולם, במקרה שבו ברור שמדובר בטעות - כגון מחיר מוצר 0 - כל לקוח יבין שמדובר בטעות וממילא אין לו כל עילה לדרוש מחיר אחר עליו הסתמך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות