דעתה בנושא

  • חברת נסיעות
    אנונימי | 09/09/2009 21:49

    שלום רב להלן המקרה.הורי נרשמו לטיול מאורגן בחברת נסיעות.הם היו אמורים להגיע לטיסה של מוצ"ש אך משום מה הם הגיעו ביום ראשון לטיסה. הורי טוענים שמדריך הטיולים של חברת הנסיעות לא התקשר לבצע בדיקת נוכחות כפי שמצופה בטיול מאורגן.ובשיחה עימו אפילו מודה שאם היה מתקשר אליהם הם היו מספיקים להגיע לטיסה. בכל מקרה הורי לקחו טיסות פרטיות עם חברה שעובדת עם חברת הנסיעות מכיוון שאמרו להם שאפשר לקבל החזר על הכרטיסים מהחברות הללו כי יש להם הסדר איתן.. הם קנו כרטיסים שעלו להם קרוב ל 14 אלף ש"ח ולקחו מונית מהשדה תעופה שעלתה להם עוד סכום לא קטן בכלל. 1.לטענתם המדריך התרשל ולא התנהג כפי המצופה . 2.עוד נאמר לאבי ואימי שאפשר לקבל החזר על הכרטיסים במידה ולא השתמשו בהם. בטרם ינקטו בהליכים משפטים לשווא.רציתי לדעת מה אומר החוק/הפסיקה בעניין כזה?ומהו החוק הרלוונטי ? תודה על עזרתכם/ן

    • דעתה בנושא
      ככ | 10/09/2009 21:04

      שלום, קח את חוות דעתי כהמלצה בלבד, אני מטפל בפניות אלה בחב' ביטוח גדולה. אתחיל מהסוף,את הכסף ששולם ע"י הוריך תוכלו להשיב לדעתי רק בתביעה קטנה. בפנייתך, לא ציינת למה הוריך לא הגיעו לטיסה במוצ"ש (מה עם חובתם לברר לגבי שעת הטיסה ומפגש הקבוצה ?), למה הכונה בדבריך משום מה לא הגיעו לטיסה? על פניו נראה כי קיימת התרשלות לא מעטה מצד הוריך. לגהי החזר של כרטיסי הטיסה, כדאי לפנות בצורה מסודרת ללחב' הנסיעות ועליה לפנות לחברת התעופה,להציג את הבעיה, חשוב לצרף את כרטיסי הטיסה המקוריים, גם עאן לדעתי, למעט החזר מסי נמל ע"פ חוק ואולי סכום קטן יחסית, לא יהיה החזר משמעותי. אכוון אותך, על פניו נוצר רושם שמוסתרת כאן רשלנות הקשורה אליכם, גם אם המדריך לא יצר עימכם קשר, יש לכם החובה לאשר טיסתכם. קח זאת כהמלצה בלבד. לדעתי כאמור, החזר שיוכל לכסות את הוצאות הוריך יהיה ניתן לקבל בביהמ"ש בלבד. בהצלחה.

      • תיקון: עובד בחב' נסיעות ולא ביטוח  לת
        gg | 10/09/2009 21:39