פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור של טכנאי

  • טכנאי אמר מאחד עד חמש והגיע ב-5:40
    איתי | 06/09/2009 19:42

    האם אני יכול לתבוע לפיצויים עקב הזמן הרב שחיכיתי? במידה וכן כיצד זה מתבצע?

    • פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור של טכנאי
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/09/2009 11:03

      בוקר טוב איתי, החוק קובע פיצוי רק בנסיבות מסוימות, למשל, טכנאי במסגרת שירות לקוחות או תיקון מכשיר נחוץ להמשך קבלת שירות (ממיר טלוויזיה וכיו"ב) ולא חל על כל טכנאי. באם נגרם לך נזק עקב האיחור, למשל הפסד זמן עבודה, אתה יכול לתבוע אותו במסגרת תביעה קטנה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • המקרה הוא החזר של טלוויזיה
        איתי | 08/09/2009 16:06

        מתיקון והיא הייתה במסגרת האחריות.. ראינו שהטכנאי לא הגיע בשעה 5 להחזיר את הטלוויזיה ויצאתי מהבית בכדי לעשות קניות. לאחר כמה דקות שיצאתי הטכנאי התקשר ואמר שהוא בדרך והוא הגיע בחמש וארבעים. האם זה תופס במסגרת החוק?

        • פיצוי ללא הוכחת נזק
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/09/2009 16:49

          איתי שלום, איחור של טכנאי הנותן שירות במסגרת תקופת האחריות של המוצר מהווה עילה לדרישת פיצוי ללא הוכחת נזק.כיון שמדובר באיחור של למעלה מארבע שעות הפיצוי הוא 500 ש"ח. עליך להפנות את הדרישה לספק השירות (רצוי בכתב). באם לא ישולם פיצוי תוכל להגיש תביעה ובמסגרתה להגדיל קמעה את סכום התביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות