העברת סכום לחשבון שגוי

  • תביעה נגד חברת פרטנר
    יוליה | 06/09/2009 16:59

    שלום רב, בינואר2009 ביצעתי ניתוק זמני ל 3 המנויים שתחת שמי עקב אי שימוש בהם.. לפני ביצוע הניתוק שילמתי חוב בכ"א של מכרתי ללא שום טופס צד ג' או יישות משלמת. לאחר מספר חודשים שלא נשמע דבר מחברת פרטנר וכמובן באשמתי לא נבדקו חשבונות הטלפון מהחברה, הופתעתי לגלות שסכומים יורדים דרך אותו כרטיס אשראי מאז שהופסק הניתוק. התקשרתי לחברת פרטנט בפעם הראשונה כדי לבדוק עניין זה ונאמר לי שאין מה לעשות כך קרה. בפעם השניה שפניתי לחברה ביקשתי להאזין לשיחה שבה שוחחנו על תשלום החוב והאם הייתה בקשה לעדכן בתור א.תשלום עיקרי - הנציג התעלם מבקשתי, הבטיח כי יופסקו התשלומים מכרטיס האשראי המדובר אך גילה חוסר רגישות מוחלט כשבעצם אני נכנסתי למצב לא נעים מול מכרתי וכמובן שהחזרתי לה את הסכומים באופן חודשי עד שהעניין סודר.. לאחר מספר שבועות התקשרתי לחברת פרטנר כדי לעדכן אמצעי תשלום ושוב הופתעתי לגלות שאני בחוב של קרוב ל 2000 ש"ח מאחר וכל הסכום הוחזר לכרטיס האשראי של מכרתי- דבר שנעשה ללא ידיעתי וללא עדכוני כלל!! כרגע אני במצב לא נעים, הכסף מחברת פרטנט הוחזר למכרתי אך הוחזר גם ממני, בעצם אני צריכה לשלם לחברת פרטנר את הסכום המלא (ניתנה לי תקופה של חודשיים לסדר את התשלום, כשהכסף נלקח בתקופה של יותר מ 4 חודשים..) כשכבר שילמתי אותו למכרתי במשך כל התקופה.. שאלתי היא האם כדאי לתבוע את חברת פרטנר על כך? מכרתי פתחה בתביעה נגדם, אני לא מעוניינת לשלם את הסכום ובטח לא בטווח זמן כזה.. האם יש כאן סיבה לגשת לבימ"ש תביעות קטנות? אם כן מה אצטרך להציג בתביעה?

    • העברת סכום לחשבון שגוי
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/09/2009 10:56

      בוקר טוב יוליה, לפי מה שהבנתי מהודעתך, החברה השיבה את הסכום שנגבה על-ידה בטעות למכרתך, שמכרטיס האשראי שלה בוצעו התשלומים. אם כן, מה הבעיה שלך מול החברה? בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • עו"ד אהרונוב שלום
        יוליה | 08/09/2009 22:53

        הבעיה מול החברה היא שניתן לי זמן של כחודשיים להסדר התשלום והחזרת התשלום נעשה ללא ידיעתי.. אין באפשרותי לשלם לחברה את הסכום בתקופה כל כך קצרה והם מצידם מאיימים בתביעה עקב אי הסדר התשלום. אף אחד לא טרח להודיע לי שהכסף הוחזר או יוחזר לכן לא יכלתי להיערך לכך מראש וכרגע אני צריכה לשלם על הטעות שלהם וללחוץ את עצמי כדי להסדיר את התשלום ע"פ רצונם דבר שמקשה עליי וגורם לי חוסר נוחות רבה..

        • החזרת חוב בפריסה
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/09/2009 08:44

          בוקר טוב יוליה, כדאי שתגבשי הסדר פריסה שתוכלי לעמדו בו, תעלי אותו על הכתב ותשלחי לחברה. בברכה, עו" אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות