מימוש פס"ד בתביעה קטנה

  • הגשתי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות
    אסף | 05/09/2009 11:12

    הצד הנתבע לא התייצב והדיון נערך שלא בנוכחותו. אני זכיתי בתביעה בפיצוי כספי. איך אוכל לעקוב אחר התפתחות הדברים, למשל האם הצד השני הגיש או יגיש ערעור איך אדע על כך ובמידה ולא מה יהיה ההמשך. ובמידה וכן הגיש מה יהיה ההמשך. אני זקוק למעט הבהרות תודה.

    • מימוש פס"ד בתביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/09/2009 10:03

      בוקר טוב אסף, כאשר נתבע מגיש בקשה לביטול פסק דין או בקשה למתן רשות ערעור (שהיא תנאי לקבלת רשות לערער על פס"ד של בימ"ש לתביעות קטנות) נשלח אליך עותק מהבקשה ואתה רשאי להגיב לה. באם הנתבע קיבל את כתב התביעה וההזמנות לדיון קרוב לודאי שלא יעלה בידו להביא לביטול פסק הדין או לקבל רשות לערער עליו. לאחר שניתן פסק דין כדאי לפנות אל הנתבע, בכתב, ולדרוש ממנו לקיים את פסק-הדין תוך זמן מסוים. באם הוא לא עושה כן, תוכל לפנות לרשות ההוצאה לפועל על-מנת שזו תאכוף על הנתבע את פסק-הדין. ההתנהלות מול רשות ההוצל"פ יכולה להיעשות על-ידך או באמצעות עו"ד (בהליכי הוצל"פ נפסק סכום הוצאות לעו"ד שהוא נוסף על הסכום שנפסק בפסה"ד כך שבעצם אין לך מה להפסיד בשכירת עו"ד שייצג אותך בהליך זה). בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות