תחולת 'חוק הטכנאים' על מתן שירות טלפוני

  • אי מתן שירות טלפוני מראש שווה ערך לאי הגעת טכנאי?
    אורי | 02/09/2009 23:32

    חברת 012-Smile-אינטרנט-זהב קבעה עמי מועד מראש לתמיכה טלפונית עם טכנאי. הכוונה שהיה עליי לחכות בבית לטלפון מאחראי טכנאים מיוחד, על-מנת שאוכל לטפל בבעיה ביחד עמו, שכן מקור הבעיה הוא בצד השירות ולא אצלי בבית. החברה לא התקשרה במועד, ולא התקשרה לאחר מכן על-מנת לקבוע מועד חדש. הם התקשרו יומיים וחצי מאוחר יותר, בהפתעה, על-מנת לטפל בבעיה.הם הסכימו אותי שלא חזרו אליי כפי שנקבע מראש.המקרה חזר על עצמו כ-3 פעמים במהלך שבועיים.האם ניתן להקביל את האירועים הנ"ל לאי-הגעת טכנאי במועד שנקבע? הפיצויים במקרה של אי-הגעת טכנאי הם 300 או 600 ש"ח, בהתאם למשך האיחור.

    • תחולת 'חוק הטכנאים' על מתן שירות טלפוני
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/09/2009 20:23

      ערב טוב אורי, החוק מעגן את הזכות לדרוש פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור טכנאי שנדרש ביקורו בבית הצרכן. נכון להיום, למיטב ידיעתי, אין פסיקה של בתי המשפט המרחיבה את תחולת החוק לסיטואציות אחרות. באם נגרם לך נזק כספי בשל התנהלות החברה, למשל, עקב הפסד זמן עבודה אתה רשאי לתבוע פיצוי בגין הנזק תוך הוכחתו. יתכן ויש מקום לתבוע גם בגין עוגמת הנפש. אין לפסול אפשרות שביהמ"ש ישתכנע בטיעונך שיש מקום להרחיב את החוק גם לסיטואציה שתיארת למרות שמלשונו הברורה של החוק נראה שאין מקום להרחבה כזאת. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תודה
        אורי | 04/09/2009 02:46

        תודה רבה על עזרתך.