תביעה בגין פגמים במכשיר

  • התחמקות מאחריות
    עמית | 28/08/2009 16:13

    רכשתי מיקסר לפני כשנה, אחד מהיוקרתיים ביותר בשוק, בעלות של 1200 ש"ח עם אחריות לשנה.10 ימים לפני סיום האחריות, המכשיר הפסיק לעבוד. כשלקחתי אותו לתיקון (במסגרת אחריות) טען הטכנאי (שהוא גם בעל החנות) שעשיתי שימוש לא נכון במכשיר ולכן הציר של הלהבים נהרס, מה שגורם להם חיכוך גבוה ופגע כנראה גם במנוע. מכיון שהלהבים אינם כלולים באחריות, אצטרך לרכוש חדשים (בעלות של 360 ש"ח) ולהשאיר את המנוע לתיקון בחינם (במסגרת האחריות). למרות שלא עשיתי שום שימוש חריג (למעשה השתמשתי במכשיר אולי 10 פעמים במהלך השנה והקפדתי לעבוד לפי הספר) בלעתי את הצפרדע והשארתי את המנוע לתיקון.כשחזרתי לקחת את המנוע הוא דרש 200 ש"ח עבור התיקון ומעבר לכך, המכשיר נראה פשוט זוועה - כאילו עברו עליו עם מלחם.האם אני יכול לתבוע אותו בעלות של מכשיר חדש?מה לגבי הלהבים? אני חייב לרכוש ממנו להבים חדשים ואני חושש שהוא יסרב למכור לי אחרי התביעה הנ"ל (אף אחד אחר לא מוכר חלפים לדגם הזה)?האם אני יכול להוסיף לתביעה גם עלות של זמן, עוגמת נפש? איזה סכומים מקובלים במקרה הזה?תודה

    • תביעה בגין פגמים במכשיר
      עו"ד אפי אהרונוב | 30/08/2009 08:55

      בוקר טוב עמית, בשלב ראשון יש לקרוא בעיון את תעודת האחריות בכדי לדעת מה האחריות מכסה ומה לא. באם הייתה מצדו חריגה מתעודת האחריות, אתה רשאי לתבוע אותו על כך. לגבי 'מראה המכשיר, בהנחה שאכן מדובר בהרעה משמעותית ושביהמ"ש יתרשם כך תוכל לתבוע סכום מסוים, אך לא בגובה עלות המכשיר כולו, לדעתי. באם יש לך תביעות ממשיות כנ"ל, ניתן 'לנפח' אותן בתביעה של סכום על עוגמת נפש, אך כאמור, לא מדובר בסכום גבוה משמעותית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות