ביטול חוזה עקב הטעיה

  • תביעה כנגד חברה סלולרית גדולה
    שמאי | 27/08/2009 11:29

    אני אקצר בתאור: ניידנו מס' מכשירים סלולורים של העסק שלנו לחברת סלולר מתחרה,לאחר זמן קצר התברר שהקליטה באזורונו( בעיקר באזור המגורים שלנו) לא טובה ויש ניתוקי שיחות בתדירות גבוהה מאוד,לאחר דין ודברים עם החברה הודו בחברה (מוקלט) שיש בעייה קליטה באזורנו ואין להם צפי מתי תותקן אנטנה באזור, לכן הם מציעים החזרים על ניתוקים,והתקנת מגברים(ממסר) בביתנו.לאחר בירור קצר התברר שיש באזורנו עוד הרבה אנשים שיש להם את הבעייה הנ"ל ושהותקנו אצלם המגברים וזה לא פטר את הבעייה במלואה מה גם שהמגבר עוזר רק בטווח הקרוב והבעייה האיזורית נשארת,ושלא לדבר על קרינה אפשרית מהממסר לכן התנגדנו, וביקשנו לסיים את החוזה עם החברה ללא קנסות יציאה. בחברה התנגדו וטענו שהם לא מחוייבים בקליטה מלאה בכל הארץ. להלן שאלותי: יש לנו סיכוי בתביעות קטנות לצאת ללא קנסות ופיצוי עוגמת נפש? האם שייך כבר תביעה ייצוגית על כך שהם ממשיכים לעשות חוזי התקשרות עם לקוחות למרות שהם יודעים על המוגבלות שלהם באיזור בנושא הקליטה וללא יידוע הלקוחות מהאיזור? בברכה

    • ביטול חוזה עקב הטעיה
      עו"ד אפי אהרונוב | 28/08/2009 10:49

      בוקר טוב שמאי, על-מנת לקבל תשובה יסודית יש לבחון מספר רב של פרמטרים באופן החורג ממסגרתו המצומצמת של הפורום (למשל, רישיונות ממשרד התקשורת וכו'). ברמה העקרונית, באם לא יידעו אתכם מראש על בעית הקליטה יש פה לטעמי עילה לביטול החוזה עקב הטעיה. השאלה אם אכן לא יידעו אתכם (למשל, יתכן ויש בהתסכם ההתקשרות התייחסות לבעיה, שאמנם מבטלת את עילת ההטעיה אך יתכן ויוצרת לכם עילת ביטול אחרת בהיותה תנאי מקפח בחוזה אחיד). ע"פ החוק המסדיר את הגשת התביעה הייצוגית הטעיה ע"פ חוק הגנת הצרכן היא עילה לתביעה ייצוגית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות