הגשת תביעה קטנה

  • ביטול חופשה
    nurit | 15/08/2009 21:56

    בעקבות המלצות חמות שקיבלנו משנים עברו על כפר הנופש הזמנו חופשה ל 4 לילות ל 4 נפשות זוג +2 ילדים.מחיר ללילה 970 ש"ח לינה בלבד,ללא ארוחות סה"כ 3880 ש"ח התכוננו לנופש זה בציפייה רבה ועם הרבה תקווה לחופשה מהנה. כבר עם הגיענו ביום א' בשעות אחה"צ לכפר הנופש ראינו מספר כלבים מסתובבים ללא השגחה וללא זמם(מחסום לפה)באזור מבני כפר הנופש,כשבהזמנה עצמה מצוין במפורש כי חל איסור להביא בעלי חיים לכפר הנופש. גם לאחר שהתרענו על כך להנהלת כפר הנופש , לא נעשה דבר בעניין. בנוסף-אכזבתנו הייתה גדולה עת דרכה כף רגלנו ב"חופית" – מעין צריף מחופש לבית עץ קטן מאד,יפה מבחוץ,מתוחזק באופן מביש ולא מכובד מבפנים,עם ארונות מטבח רקובים,מחזיקי ברז ונייר טואלט שבורים,ומקקים המסתובבים על הרצפה ובתוך המגבות . באותו יום בשעות הערב ,בעת שבעלי התקלח,נפסק לו לפתע זרם המים במקלחת, ללא כל הודעה מוקדמת,(כנראה בגלל תיקון כלשהו). במקום כשמתנהל כראוי ומכבד את אורחיו ,היו טורחים לידע את הנופשים (ישנם סה"כ 10 חופיות בכפר כך שאפשר להודיע),זה היה כבר מעל ומעבר לסבלנות ולסובלנות שלנו.בעקבות כל האמור לעיל ולמרות הצעת המנכ"ל להנחה בסך 50% על כל לילה נוסף שנישאר במקום-החלטנו בצהרי יום ב' (היום השני לשהייתנו במקום) לעזוב את כפר הנופש,והודענו טלפונית על כך להנהלת הכפר.למעשה כאן התחלנו את שלב העמסת הציוד שלנו מהחופית לרכב. בעת העמסת הציוד לרכב(בשעה 17:30 לערך) ננשך בעלי על ידי כלב הנמצא בבעלות ר.י. אשר שהתה עם משפחתה ומשפחה נוספת בחופית הסמוכה לחניית הרכבים.(הכלב היה קשור ברצועה בצורה כלשהיא וללא מחסום לפיו),ושוב,להזכירך חל איסור הבאת כלבים למתחם כפר הנופש!!! הדבר הובא לידיעת פקידות הקבלה שבמשרד כפר הנופש(לדברן,המנכ"ל שהה באותה העת מחוץ לכפר),גם הן אמרו שוב בזמן התלונה על הנשיכה כי בכפר הנופש **** צונזר ע"י מערכת ****לא אוכפים את הדבר. כפר הנופש לא גבה מאיתנו כסף על שהייתנו במקום (לילה אחד) וכך מאוכזבים עייפים ונשוכים עזבנו את כפר הנופש דור חזרה הביתה. למחרת ביום ג',דיווחנו על המקרה לרשויות משרד הבריאות . היה חשוב לנו לא לקחת סיכון באם הכלב לא מחוסן או חולה במחלה כלשהי חו"ח. בעלי נאלץ לקבל חיסון טטנוס דיפטריה מייד,(יש מסמכים). כאמור חופשתנו התבטלה ,ימים לאחר מכן נאלצנו להתרוצץ עם עניין הנשיכה חיסונים וכו'. לאור כל האמור לעיל אנו דורשים קבלת פיצוי הולם על: ערך הנופש +ארגון הנופש + הכנות + קניות + דלק +עלות משפחתון לפעוט + זמן יקר ועוגמת נפש שנגרמה לנו ולילדינו. אנו מתכוונים לשלוח להנהלת כפר הנופש את המסמך הנ"ל. השאלה שלנו האם כדאי לנסות לתבוע אותם דרך תביעות קטנות?

    • הגשת תביעה קטנה
      עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2009 10:07

      בוקר טוב נורית, בהחלט כן. זכותכם להגיש תביעה קטנה וראוי שתעשו זאת. ניתן לפנות אל בעלי המקום במכתב דרישה לתשלום הפיצוי תוך איום שבאם לא יעשו כן תגישו תביעה. יתכן והם יהינו לשלם לכם את הפיצוי ישירות, לפני הגשת התביעה, בכדי לחסוך לעצמם את הוצאות ההליך ופרסום אפשרי של העניין. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • פיצוי על ביטול חופשה
        nurit | 16/08/2009 14:19

        אפי שלום רב, ותודה על תגובתך המהירה. אשמח לדעת מה גובה הסכום שמקובל לדרוש בעבור אי עמידה בתנאים המוקדמים של כפר הנופש (איסור הבאת בעלי חיים), נשיכה ע"י כלב ,ארגון הנופש ,דלק, ן זמן יקר וכמובן עוגמת נפש לנו ולילדינו על ביטול החופשה(לא שילמנו עבור החופשה ) וכו'. בברכה נורית.

        • כימות סכום התביעה
          עו"ד אפי אהרונוב | 16/08/2009 20:10

          ערב טוב נורית, הפורום מיועד לעיסוק בשאלות משפטיות עקרוניות ולא לקביעת סכומי תביעה אשר דורשת בדיקה מעמיקה יותר של ההסכם והנסיבות. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות