אם היו צועקים עליך ומביישים אותךלחינם אז יש עילה

  • זמזמים שמצפצפים "בטעות" ביציאה מחנויות בקניון
    שרון | 10/08/2009 20:30

    לאחרונה קרה לי מס' פעמים שנכנסתי לקניון מסוים וביציאה מהחנות, עקב תקלה בזמזם שמתריע מפני גניבות, הזמזם צפצץ סתם כך. ברור שהדבר יוצר אי נעימות ומסתכלים עליך כמו גנב, למרות שברור שלא לקחתי כלום והזמזם צפצץ עקב תקלה, אבל התחושבה לא נעימה. מאחר ולפני יצאו מהחנות רוכשים נוספים והזמזם צפצף, הבנתי שיש בעיה בזמזם וכמעט כל מי שיצא מהחנות הזמזם צפצף והמוכרים אפילו לא התייחסו לכך, אבל אנשים מחוץ לחנות ובתוך החנות נעצו מבטים כאילו גנבתי וברור שהדבר לא נעים. קרה לי גם שהזמזם צפצץ רק כאשר אני יצאתי והשומר בדק לי את התיק ולא גילה כלום. הדבר גרם לי לעוגמת נפש, כאשר מבטי הקונים מופנים אלי. יש חנויות בקניון , שהדבר קורה כדבר שבשגרה, למשל ברשת קסטרו , יש קונים שנבהלים ומתרגשים מכך ויש קונים שכנראה כבר רגילים ויוצאים כאילו בכלל לא שמעו את הזמזם המצפצף. כאשר התלוננתי בפני המוכרות, הן אמרו בסתמיות שהן מצטערות ויש תקלה במכשיר. האם אפשר לעשות משהו בנוגע לכך?

    • אם היו צועקים עליך ומביישים אותךלחינם אז יש עילה  לת
      עו"ד | 10/08/2009 21:05

    • תביעה עקב הפעלת זמזם התרעה לשוא
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 22:29

      ערב טוב שרון, ככל הידוע לי טרם נדונה תביעה בעניין. יש לזכור שבתי המשפט לתביעות קטנות נתקלים מדי יום בתביעות צודקות ובתביעות אחרות בהן צרכנים מנסים 'לעשות קופה' על הנתבע. לעתים קרובות הגבול בין האפשרויות הנ"ל דק והוא נתון להתרשמות ביהמ"ש. כך לדעתי גם בעניין זה. יכול להיות שזה יעבוד ובאותה מידה יכול להיות שלא (ואז, בנוסף לבזבוז הזמן תיאלצי גם לשאת בהוצאות הנתבעת). ואולם, אם מדובר בהתנהלות שיטתית לאורך זמן שנובעת מזלזול או קמצנות בעלי המקום, אני סבור שהכף נוטה לטובתך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות