תביעה נגד חנות רהיטים

  • תביעה כנגד חנות רהיטים
    תומי | 10/08/2009 08:34

    רכשנו ספה בעלות של 8000 ש"ח אצל ***צונזר ע"י המערכת***באיי די דיזיין סנטר.כארבעה חודשים לאחר הרכישה גילינו קרע קטן בבד.חשבנו שהאחריות מוטלת עלינו.פנינו לבעל החנות והוא הפנה אותנו לבעל מלאכה שתיקן את הנזק.במהלך החודשים הבאים התגלו קרעים נוספים.פנינו שוב לבעל החנות והוא שלח את נציג חברת הבדים.לטענתו אנחנו יושביםם על הספה עם בגדים שיש להם רוכסנים ואבזמים ויש אפשרות להגן על הבד אם נפרוש בד שיגן על הספה או שנבקש מהאורחים להגיע עם בגדים מתאימים.הספה כולה מלאה בקרעים ואנו מבינים שהבד אינו ראוי.בעל החנות מתנער מאחריןת למרות פניות חוזרות ונשנות כולל בדואר רשום.יש לנו תיעוד של כל הפניות אליו כולל הראשונה לאחר ארבעה חודשים.הספה היום בת שנה וחצי אולם הנזק הראשון התגלה ארבעה חודשים לאחר הרכישה.אנו רוצים לפנות לבית המשפט.נשמח לקבל ייעוץ.תודה

    • תביעה נגד חנות רהיטים
      עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 08:54

      בוקר טוב תומי, אני סבור שהיווצרות קרעים רבים בספה שעלתה סכום כסף נכבד ותוך זמן קצר יחסית מקימה לכם עילת תביעה. כדאי להצטייד בחוות דעת של איש מקצוע שאינו קשור למוכר בדבר איכות הבד למשל. עליך לזכור שבתביעה מסוג זה יש מקום רחב להתרשמות ביהמ"ש גם לגבי עצם עילת התביעה וגם לגבי שיעור הנזק כך שיתכן ובסופו של דבר העניין לא ישתלם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • המשך לתביעת חנות רהיטים- ***צונזר ע"י המערכת***
        תומי | 10/08/2009 18:14

        שלום רב עו"ד אפי אהרונוב.ראשית תודה על התייחסתוך,זה מחמם את הלב! החלטנו לתבוע את הספק למרות הסיכוי הקיים שתביעתינו לא תתקבל.מקווים שכן.שאלה נוספת אליך:עלות הספה 8000 ש"ח.ברור לנו שלא ניתן היום להחליף את החלקים הקרועים משום שזה ייצור הבדלי גוונים.אנו גם לא מעוניינים לקבל שוב את אותה ספה עם אותו ריפוד.האם לתבוע את מלוא הסכום ששולם עבור הספה או יותר?או שרצוי לתבוע ספה אחרת באותה עלות ?.למעשה אינינו רוצים לרכוש ממנו ספה אחרת משום שאנו לא סומכים עליו.גילינו שבשנה שעברה תבעו אותו, באותו בית משפט, בגלל שירות לקוי והתובעים זכו(האם לציין עובדה זו מול השופט?)האם הכרחי לציין את הסכום המבוקש?שוב תודה גדולה על התייחסותך. בברכה תומי שי כרם בן שמן

        • סכום תביעה
          עו"ד אפי אהרונוב | 10/08/2009 19:52

          ערב טוב תומי, הפורום מטבעו מיועד לעיסוק בשאלות משפטיות עקרונית ולא בכימות סכום התביעה. אני מציע לך להתיעץ עם עו"ד בעניין. ניתן לפנות להנהלת האתר שתסייע לך באיתור עו"ד מתאים. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות