הצגת קלטת לפני דיון בבימ"ש לתביעות קטנות

  • תביעות קטנות
    אמיר | 08/08/2009 16:10

    שלום רב, הגשנו תביעה נגד ערוץ הקניות+חברה משווקת, ונאמר לי על ידם בטלפון כי הם מתכוונים להציג קלטת במועד הדיון כראיה הסותרת את דבריי בכתב התביעה. ביקשתי מהם לשים את ידי על הקלטת ולא נעניתי בחיוב, נאמר לי כי אני לא מוסמך לקבל קלטת זו. שאלתי היא, האם ניתן לבקש מהשופט לפסול את הראיה, משום שלא ניתנה לי הזכות לעיין בקלטת? קרי: האם ישנה הפרה של דיני הראיות? והאם ניתן לטעון כך בתביעות קטנות? תודה.

    • הצגת קלטת לפני דיון בבימ"ש לתביעות קטנות
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/08/2009 21:40

      שבוע טוב אמיר, ככלל, בימ"ש לתביעות קטנות אינו מחוייב לסדרי הבאת הראיות ביתר בתי המשפט, המחייבים השמעת הקלטת לצד השני לפני חשיפתה בדיון. ואולם, יש סיכוי גבוה שביהמ"ש יפסול את הראייה לאור בקשתך לשמוע אותה שלא נענתה על-ידם. אני ממליץ לך לפנות לביהמ"ש לפני הדיון בבקשה בכתב תוך פירוט מהלך העניינים ולבקש ממנו שיחייב אותם להשמיע לך את הקלטת או לשלוח תמליל. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות