ביטול עסקת רוכלות עם ספק טלפוניה

  • תביעות קטנות לשרותי סלולר
    טל | 06/08/2009 13:19

    קצת ארוך אבל אשמח לעזרה: 23.07.09, אחי חזר מבסיסו בחברון ועבר דרך התחנה המרכזית בירושלים, שם הועמדה עמדת מכירות של חברת פלאפון בפריסה לצורך עסקות . נציגת השירות שתפסה את אחי עם מכשיר פרטנר ביד , המליצה לו להחליף את המכשיר למכשיר מסוים ללא עלות בהבטחה כי את החוב שהוא חייב לחברת פרטנר היא תשלם (מה שלא בדיוק היה מדוייק) , אך תוך התחייבות של 36 חודשים לחבילה של 450 דקות בעלות של 129ש"ח. הסתבר לי שאחי מחזיק בעוד שתי מכשירים של פלאפון עליהם הוא משלם כבר קרוב ל 300 שקלים בחודש, התקשרתי לנציגה והסברתי לה שזה לא בסדר, כי הוא כבר מחוייב לפלאפון ולא צריך להמשיך ולחייב אותו, היא שיכנעה אותי שהיא נתנה לו דיל טוב, והבטיחה שאת שני המכשירים שהוא מחוייב עליהם היא תבטל לי לגמרי בתאריך 18.08.09 . ב 28.07.09 (בדיוק 3 ימי עבודה לאחר העסקה), התקשרתי לנציגה שהחתימה אותו ובקשתי לבטל את העסקה. מכאן היא כבר לא הייתה כל כך נחמדה, שוב ניסתה לשכנע אותי, שוב לא ידעה מה לומר לי- בנוסף התברר לי שהחוב בפרטנר לא שולם, כי אחי יהייה חייב להם 298 שקל בגין ביטול עסקה, . הנציגה אמרה לי שתשאל את המנהל ותחזור אליי , כמובן לא חזרה, כשאני התקשרתי היא התחילה לסנן וכשהיא ענתה נאמר לי שביטול עסקה יעלה לי בקנס של כ - 1404 ש"ח. ביקשתי לדבר עם המנהל אך כמובן ללא הועיל, אז וביקשתי אחראי תלונות הציבור וכשזה קרה הם ניסו לשכנע אותי להישאר ולצמצם את ההוצאה של המכשיר ולטענתם ביטול כזה יכול להיות רק במרכז השירות תוך 24 שעות. כאמור העסקה היתה ביום חמישי, "עסקת רוכלות" של נציגים שהגיעו למקום מסויים שהוא לא תחנת שירות, אז חזרתי למקום שם בוצעה העסקה אך ראה זה פלא הם לא היו שם, וכשדיברתי עם נציג בנקודת שירות ברחוב אחר נאמר לי שהם היו בפריסה וככה זה הם מגיעים כל יום לאיזור אחר, מה גם שהסתבר לי שאותה נציגה הטעתה אותי כשאמרה כי היא יכולה לבטל את שני המנויים השניים שהיו ברשותו של אחי- לא לבטל ולא נעליים!! הוא יחוייב כרגיל עד שנת 2010!! היא שיקרה לי במצח נחושה!! ציינתי שאחי ואני פשוט הוטעינו במכירה אך זה לא עזר. אציין, שבשום שלב בעסקה ובשיחתנו לא נאמר שאפשר לבטלה תוך 24 שעות בלבד, ועוד רק בנקודת המכירה, וכן אחי ציין כי לא נראה בנקודת המכירה שום שילוט המציין זאת, כפי שלמיטב ידיעתי, מחויב עפ"י החוק. אני חייבת לציין כי המכשיר גם היה תקול ונאלצנו להחליפו לאחר שבוע כשהיה בשימוש בדיוק 3 ימים מתוך השבוע הזה האם אפשר להגיע לתביעות קטנות במתב זה? אשמח לתגובה וסליחה על אורך המכתב

    • ביטול עסקת רוכלות עם ספק טלפוניה
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/08/2009 21:04

      ערב טוב טל, אחיך יכול לבטל את העסקה תוך 14 יום מעת ההתקשרות (בהנחה שלא נעשה שימוש בשירותיהם). עליכם להודיע להם בכתב, במסגרת לוח הזמנים הנ"ל, על הביטול תוך אזהרה שבאם הם לא יבטלו את העסקה תגישו תביעה קטנה ותתבעו פיצויים לדוגמה ופיצויים נוספים בגלל ההטעיות השונות, לטענתכם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • תודה רבה רק עוד שאלה
        טל | 09/08/2009 09:36

        התברר לי שלשום שהמכשיר גם לא היה חדש כי מצאנו שם תמונות שצולמו מתאריך שהמכשיר לא היה אצלנו. אז החלטנו לתבוע- אבל איך עושים זאת? פשוט מגיעים לבית דין לתביעות קטנות? באיזו עיר? האם אצטרך עו"ד או שאני יכוהל לכתוב את התביעה? אשמח לתשובה