עמלת יציאה

  • חיוב של סלקום בעקבות ניתוק
    אורית | 06/08/2009 10:34

    שלום, בספטמבר 2008 פנתה אלי מוקדנית סלקום ורשמה אותי טלפונית למסלול שיחות מוזל עם תשלום חודשי קבוע. בשיחת הטלפון לא פורטו תנאי הניתוק ובמהלך כל אותה השנה לא קיבלתי כל מסמך המפרט את פרטיה. בדיעבד לאחר הניתוק והעיסוק בחיוב הדרקוני של 794 ש"ח גיליתי שהחברה החלה בשנת 2009 לכתוב באותיות קטנות על גבי החשבון הודעה שלא הופיעה בחשבונות הקודמים המיידעת על חיוב במקרה של התנתקות עתידית. לאחרונה התנתקתי מהחברה , הניתוק נעשה על ידי חברה אחרת ללא מעורבותי ואף גורם לא טרח ליידע אותי על החיוב . כרגע אני נתקלת באטימות של החברה - האם חיוב כזה של כרטיס אשראי הוא חוקי , בהסתמך על פרטי המקרה . תודה מראש, אורית.

    • עמלת יציאה
      עו"ד יקי רנד | 06/08/2009 10:39

      במקרה של עסקה מתמשכת, מחויבת חב' הסלולר ע"פ חוק, ליידע אותך בדיוק מהם תנאי ביטול ההתקשרות. בנוסף, מחויבת החברה לספק לך חוזה אשר יכלול תנאים אלו. במידה והחברה לא פעלה כאמור, הרי שהחיוב הכספי בגין עמלת היציאה נעשה שלא כדין, ועלייך להתנגד לדרישה זו.