תביעה נגד ספקית גז

  • פיצוי נדרש של מינימום 15000 שח - מבקש עזרה
    ל.ר. | 05/08/2009 19:59

    מדובר על חברת גז בה אני מודיע מראש שאני לא סומך עליה זאת עקב דליפה שהתרחשה במשך חודשים בבית קשישה חסרת ישע (שהיא סבתא שלי) והטענה הייתה שיש ווסת לחץ שאמור לפרק את הגז ומדי פעם אמור להיות ריח של גז. בשיחה שהתקיימה לאחרונה עם נציג משרד התשתיות הוא אמר שלעולם אסור שיהיה ריח של גז מכך. כלומר הטעייה ראשונה של החברה וניסיון לגרום לנו לא להיבהל מהריח גז שהוא למעשה דליפה שקשישת חסרת הישע אמורה לשלם על כך מכיסא ועוד מה עם הנזקים הבריאותיים בחשיפה לדליפה זו? לא הלכנו לרופא כי חשבנו שזה תקין הריח - מפי חברת הגז (בשיחה בעל פה). ב-01/07/2009 החברה מודיעה שהיא עומדת לבצע שינויים במערכת הגז בבניין שלנו (כבר לא של סבתי). ב- 02/07/2009 אני מודיע לחברה לבל תעשה שינויים ויש סירוב מוחלט. החברה מציינת אף שתגבה על כך 100 שח ב-4 תשלומים (25 שח כפול 4). בדין ודברים עם ועד הבית הוחלט שלא יגבה תשלום של 100 שח מדייר (סה"כ 9 דיירים = 900 ש"ח) אלא מקופת הועד יופרש סכום של 450 שח וזהו (כלומר כבר ברגע נתנו 50% הנחה). משיחה לאחר מכן עם נציג משרד התשתיות נאמר שגם יכלו לעשות זאת עבורנו כשירות ללא תשלום. יום ויומיים לפני אני מודיע לחברה שאני אוסר עליה לבצע זאת ובאם תבצע זאת כל האחריות עליה. בתאריך 13/07/2009 בשעה 05:30 אני לוקח מצלמה דיגיטלית ומצלם את כל קומה וקומה - מבחוץ היכן ששעוני הגז וגם את חדר הגז הראשי. הלכתי לישון לאחר מכן. בתאריך 13/07/2009 בין 06:00-12:30 הם כבר החליפו את כל מערכת הגז שהיו צריכים להחליף לטענתם. אני יוצא מהדירה בסביבות השעה 12:50 ומריח ריח עז של גז עד כדי הרגשה לא נעימה. מיד אני מטלפן לאמא שלי ואומר לה. היא מצידה אומרת שאמרו לה שזה בסדר. אני רואה שהם גנבו לנו את שעוני הגז ושמו אחרים במקומם. יש גם עיקול חד מאוד בחדר הגז הראשי. כמי שהוא הנדסאי אלק' והוציא 100 במערכות בקרה אני מבין שיש כאן בעיה שעלולה בנקל לגרום לדליפה ולביקוע הצינור לרבות פיצוץ. אני כותב מכתב ושולח בפקס לחברת הגז בה אני מציין בהול ודחוף. - ריח גז חריף מאוד, גניבת שעונים, עבודה לא מקצועית. לא לפני שאני מצלם גם את העבודה החדשה שעשו. רואים שהשעונים לא מכויילים על אפס (לאחרונה קיבלנו חשבונות גז בהם הם מוסרים כביכול שהשעון שקיבלנו היה על אפס - גניבת גז שוב). מדי פעם שוב הייתי מריח את הריח של הגז אך בצורה חלשה יותר. בתאריך 27/08/2009 אני בשעות הערב מריח שוב ריח חריף של גז ביציאה לכיוון אירוע מחדר המדרגות. אני מטלפן בדרך לנציג משרד התשתיות וקובעים יום לאחר מכן. הוא מגיע ומוצא דליפה קומה מעלי. הוא מודיע לחברת הגז והם לראשונה מגיעים ופוטרים זאת תוך כמה דקות. בהחלפת צנרת ו-T. יצויין שהרגשתי חנק והרגשה לא נעימה בגרון ובנשימה גם שעות לאחר מכן בזמן האירוע בו הייתי. מתברר שגז כבד מהאוויר ולכן הגז הגיע אלינו. התברר שכארבעה ימים לפני כן השכנה מקומה רביעית טילפנה אל חברת הגז כי היא הריחה ריח של גז בחדר המדרגות שגרם לה לסחרחורת אך לא הלכה לרופא כי היה כבר יום שישי והיא שומרת שבת וכיוותה שזה יעבור ואכן זה עבר. יודגש שלשכנה ילדים קטנים שמי יודע מה נשימה של גז יכול לגרום להם לאורך זמן. שהשכנה טילפנה מסרו שכבר שולחים טכנאי והוא יבדוק. יובהר שבאותו יום ובאותה שעה שהיא חייגה היה טכנאי של חברת הגז שהגיע רק אלינו לבית להתקין T. אמרתי לו על ריח של גז אבל הוא לא בדק את הנושא אצל השכנה מקומה מעלי וגם לא בקומה שלנו. ביום בו הגיע המפקח ממשרד התשתיות החברה התנערה מכל הודעה כלשהי שנמסרה לה על דליפה של גז. בימים האחרונים חברת הגז לפתע חייבה בניגוד להסכמה מול ועד הבית - 100 שח לכל דייר, והרי סיכם הועד 450 שח מקופת הועד ולא 100 שח מכל דייר. כמו כן ניפחה צריכת גז. כאמור בידי צילומים של השעונים כמספר שעות אחרי הטיפול ובהם בבירור נראה שהשעונים לא ב- 0.0 אלא בין 0.1 ל- 0.25 האם לדעתכם רק 15000 שח זה מספק על מנת להרתיע מהישנות מקרים דומים בעתיד של חברת הגז? אני דורש 15000 שח לחשבון הועד. 2000 שח אלי. 2000 שח לשכנה. והאם לתבוע גם על המקרה של סבתא שלי - קשישת חסרת הישע באותה תביעה? אודה על מענה. זה בבית המשפט לתביעות קטנות.

    • תביעה נגד ספקית גז
      עו"ד אפי אהרונוב | 06/08/2009 19:19

      ערב טוב ל.ר., שאלת הערכת סכום התביעה חורגת מהמטרות של פורום זה, במיוחד במקרה כשלך שעושה רושם של מקרה חמור ומצדיק, לדעתי, קבלת יעוץ מגורמים מקצועיים שונים. בהתאם לכך יש לנתב את התביעה. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • אודה על קבלת מידע לגבי מי יכול להעניק חוות דעת
        ל.ר. | 07/08/2009 19:12

        דעת מקצועית בנושא? בייחוד כאשר מדובר על כך שייתכן וגם משרד התשתיות בכבודו ובעצמו לא פעל כשורה כי כל ההתרעות נשלחו גם למשרד התשתיות והתשובות שקיבלתי ממנהלת פניות הציבור שם היו הזויות. דבר שיקשה על מציאת אדם שעלול לסכן את רשיונו בשל התביעה כנגד משרד התשתיות הלאומיות - שהוא הגורם האמון גם בחידוש רשיונות לאנשי המקצוע השונים וקידומם באם ירצו בכך.

      • גם בקריאת הגז אפלייה רצינית לרעת הלקוח
        ל.ר | 07/08/2009 23:51

        אודה לדעת האם רק צילומים במצלמה דיגיטלית כשרים כראייה משפטית או אני צריך למצוא אחד מהשכנים או בכלל אדם אחר שיהיה עד לכך שבאמת אלו המספרים שמופעים בתאריך זה על גבי השעונים... תודה