תג מחיר ללא תוספת מע"מ

  • הצגת מחיר ללא מעמ
    ערן | 05/08/2009 00:39

    קניתי 2 פריטים בגדים ב-70 אחוז הנחה. לאחר חישוב ההנחה שנעשה מהמחיר המלא המופיע על הטיקט, הוסף המעמ לעסקה, מה שמוכיח שהמחיר שהוצג על הפריטים לא כלל מעמ. האם יש עילה לתביעה? ניסתי לפנות לשרות הלקוחות של החברה אך לא קבלתי תשובה? במידה וכן, איזה סכום ניתן לתבוע? האם נדרש עו"ד או תביעה קטנה? תודה מראש..

    • תג מחיר ללא תוספת מע"מ
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/08/2009 22:49

      ערב טוב ערן, מדובר בעבירה פלילית שיכולה לגרור קנס כספי כבד. מבחינת עילת התביעה שלך כצרכן, היא קמה אם דרשת לרכוש את המוצר במחיר שהוצג והמוכר סרב. בנסיבות כאלו ניתן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 10,000 ש"ח במסגרת תביעה קטנה (שהיא ללא עו"ד). באם מדובר בהטעיה שיטתית של לקוחות, יש מקום לבחון כדאיות הגשת תביעה יצוגית. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות