טענה על 'גניבת ערוצים'

  • סחיטה ואיומים מצד HOT!
    ולרי ר. | 03/08/2009 21:10

    שלום. אני מנוי לאינטרנט של החברה HOT. היום הגיע אלי נציג הביתה ללא התרעה, הוא השאיר מס טלפון ואז התברר שזה נציג HOT שבא עם מכתב תביעה בשל שימוש פיראטי בשירותי החברה, ז'א הם טוענים שאני 'גונב ערוצים' ללא תשלום, הסברתי לו שאני משתמש רק באינטרנט, הוא לא הסכים לשמוע לי והציב בפני אולטימטום! או שאתחבר לשירותי הטלויזיה שלהם או שאקבל תביעה משפטית. הדבר היה דומה לסחיטה של עבריינים ולא חברה מכובדת. אשמח ליעוץ מה עלי לעשות, כי את האמת אין לי כוח פיזי ונפשי והיגרר למשפטים ועוד נגד חברה שלמה. אשמח לתשובה מהירה כי ברוב חוצפתו הנציג הציב לי זמן לתשובה עד מחר. תודה.

    • טענה על 'גניבת ערוצים'
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2009 21:35

      ערב טוב ולרי, לא ברור לי על סמך מה הם מאשימים אותך בגניבת ערוצים. אם יש בסיס לחשד (ואת זה רק אתה יודע) אז כדאי להגיע להסדר ולא להיגרר לתביעה שרק תסב לך נזקים נוספים ובזבוז כסף. אם מדובר בהאשמת שוא, פנה אליהם בכתב וכתוב את אשר לבך. רצוי לפנות אליהם באמצעות עו"ד כדי להפגין נחישות. התנהלות לא ראויה של הנציג היא אולי עילה לתלונה אך אינה אמורה להשפיע על עצם הטענה כלפיך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

      • המשך לסחיטה ש הוט
        ולרי ר. | 03/08/2009 22:14

        בסיס הטענה שלו הוא כזה, אם יש תשתית אינטרנט של HOT אזי ניתן על ידי אותו כבל להתחבר באופן פיראטי לערוצים, כך אני משער. חוץ מזה הוא טוען שעמד מחוץ לדלת ביתי ושמע את הטלויזיה עובד בערוצי החברה. אני בטוח ואין לי ממה לחשוש לגבי כך שלא ביצעתי שום חיבור, זה בטוח. מקרה דומה שמצאתי לתופעה הוihatehot.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=411 (סליחה על ההודעה הכפולה.) לדעתי פניה בכתב לא תעזור, גם כיה מכתב התביעה מוכן, וגם הסברתי לנציג שזו טעות איומה מצידו ואין לי יד בשום עבירה. שוב אשמח להמשך יעוץ.תודה על התגובה המהירה.

        • תביעה על 'גניבת ערוצים'
          עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2009 23:38

          ערב טוב ולרי, קשה לי להאמין שהחברה תרוץ לבימ"ש אם אין לה ראיות משמעותיות כיון שאי הצלחת התביעה תיאלץ אותה לשלם לנתבע פיצויים מה גם שיהיו לכך השלכות חוץ משפטיות (פרסום וכו'). יתכן שמדובר בעובד לא מקצועי או בהתנהלות לא חכמה שלו. אני חושב שכדאי לפנות בכתב (לא בתוקפנות אלא בנימה של תום לב), רצוי באמצעות עו"ד, ולהסביר את טענותיך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

          • vanani@gmail.com
            ולרי ר | 04/08/2009 08:17

            שלום שאלה אחרונה במידה ואני מחובר בתשתית אינטרנט של הוט.האם הוט מחויבת עלפי חוק לחבר את תשתית הבית כך שאני אוכל לצפות בערוצים הציבורים.מה הם הערוצים שחברת הקבלים מחויות שאני אוכל לצפות בה? על פי חוק. תודה על צומת לב.תודה רבה

            • מחוייבות חברת הכבלים
              עו"ד אפי אהרונוב | 04/08/2009 23:21

              ערב טוב ולרי, התקשרות בחוזה לקבלת שירותי אינטרנט מחברת כבלים אינו מחייב אותה להעביר לך גם ערוצי טלויזיה כלשהם. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות

              • מדובר בערוצים 1ו-2
                ולרי ר | 05/08/2009 00:58

                שעד כמה שידוע לי ניתנים בחינם בחיבור פשוט לטלויזיה. הערוצים ציבוריים וניתנים לצפיה בחינם בכל בניין בו ישנו לויין כלשהו. האם אני טועה? אשמח לפירוט. ושוב תודה על התשובות המהירות והמועילות!

              • הטכנאי מצא דרך לבונוס,החב' לא היתה ממתינה לחוב אלה
                מנתקת לך האינטרנט | 05/08/2009 02:23

                .