הטעיה במו"מ לכריתת חוזה

  • הטעייה מכוונת ע"י הבנק
    דן | 02/08/2009 15:04

    שלום, לפני כשנה הצטרפתי לבנק בארץ, נאמר לי בעת המעבר כי אני מעביר משכורת ובתמורה לכך אקבל 2000 שח מענק חד פעמי ובתמורה אני מתחייב לנהל חשבון ל 4 שנים, שאלתי את הפקידה , האם אני מתחייב להעביר משכורת 4 שנים, היא אמרה לי לא, אתה מחוייב להיות עם חשבון פעיל אצלנו 4 שנים ובמידה ולא תכנס משכורת יקחו לך 13.80 דמי ניהול. כעת הפסקתי לעבוד הבנק לקח לי באופן חד צדדי את הכסף, יש לי הקלטה שאומרת שאני צריך ליהיות עם חשבון פעיל, ולא מוזכר שם להעביר משכורת 4 שנים, בנוסף יש לי תכתובת מייל נוספת המעידה ע"כ {צירפתי אותה} הבנק מסרב לשמוע את ההקלטה ולראות את המייל בכלל, אומר שחתמתי על החוזה וזה מה שקובע. ה 2000 שח שנלקחו , נלקחו בזמן לא טוב עבורי מבחינה כלכלית. ניתן לגשת עם זה לתביעות קטנות ? ההקלטה והמייל יגברו על החוזה?תודה מראש

    • הטעיה במו"מ לכריתת חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/08/2009 20:23

      ערב טוב דן, בהנחה שיש לך הקלטה של נציגת הבנק שאומרת לך כי ההתחייבות היא רק לקיום החשבון ולא לכניסת משכורת, הרי שתוכל לטעון שהוטעת ע"י הבנק וכתוצאה מההטעיה התקשרת עמם בחוזה.תוכל לתבוע גם פיצויים בנוסף לתביעה להחזרת הסכום שנלקח ממך. מומלץ, בשלב ראשון, לפנות אל הבנק בכתב באמצעות עו"ד במכתב דרישה מה שיכול לחסוך לך זמן והוצאות משפט, ובד בבד, להעמיד את הבנק על מצבו הבעייתי מולך. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות