ביטול חוזה

  • תשלום דמי ביטול חדר כושר
    לירון | 27/07/2009 09:59

    לפני כארבעה חודשים, חידשתי מנוי לחדר כושר שהתאמנתי בו בעבר. חידוש המנוי נעשה טלפונית בלבד (לא חתמתי על חוזה או על קבלות כרטיס האשראי). כמו-כן, אין חוזה החתום על-ידי מול חדר הכושר, כי גם את המנוי הראשוני קניתי מלקוח של חדר הכושר, וכשרכשתי ממנו את המנוי נדרשתי רק לחתום על קבלת כרטיס האשראי. לפני כשלושה חודשים הריתי, ולא יכלתי להמשיך ולהתאמן כיוון שהרגשתי רע. קיבלתי אישור מתאים לכך מרופא המשפחה שלי. לאחר מאמצים רבים בוטל לי המנוי אך חייבו אותי לשלם דמי ביטול של 350 ש"ח. מעולם לא יידעו אותי שביטול המנוי בגין בעיה רפואית יגרור תשלום דמי ביטול. כמו-כן, אינני חתומה על חוזה המראה כי ידעתי על כך. חדר הכושר טוען שבכך שהגעתי לחדר הכושר לאחר חידוש המנוי, מעידה על כך שהסכמתי לחוזה עליו הייתי אמורה לחתום בעת חידוש המנוי. האם אוכל לתבוע את קבלת דמי הביטול חזרה?

    • ביטול חוזה
      עו"ד אפי אהרונוב | 27/07/2009 17:43

      ערב טוב לירון, עליך לשלם דמי ביטול כפי שנקבע בחוזה ההתקשרות מול חדר הכושר. העובדה שלא ראית אותו מעולם אינה פועלת לטובתך כל עוד העניין לא נמנע ממך על-ידי חדר הכושר או שהטעו אותך במפורש. העברת התשלום ובואך להתאמן במכון הכושר מהווים קבלה של החוזה והשתחררות ממנו אפשרית רק בהתאם למה שנכתב בו. תרגישי טוב ושיהיה בשעה טובה! בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות