נזק בגין עבירה פלילית

  • תביעה בגין נזק כתוצאה מהפרת הסעיף בחוק העונשין
    יגאל | 26/07/2009 19:40

    שלום רב, בעבר נגרם לי נזק כתוצאה מהפרת הסעיף 192 (איומים ) בחוק העונשין. עד היום הזה מתנהל הליך פלילי נגד החשוד באיומים. לצערי נהגה גם בי המשטרה וסגרה את התיקים. לאחר הערער פתחו שוב. בתקופת שהתיקים נסגרו מחוסר העניין לציבור, ובטרם שהחשוד נחקר, נדרשתי לפנות לשירותיו של עו"ד ולשאת בשכר טרחתו (1500 ש"ח ) לשם ייעוץ ושיגור המכתב לחשוד והוצאת צו הגנה בהתאם לחוק למניעת הטרדה מאיימת. ויחד עם זאת נגרם לי נזק נפשי כתוצאה מהאיום (שורה של מעשים חוזרים ) שהועברו אליי ( לא נשאתי בכל תשלום בגין נזק הלא ממוני, אלא כמשמעה אוגמת הנפש )? מה תמליץ לעשות, הרי ייתכן, כי הטיפול המשטרתי יעכב את הפיצוי לתקופה ארוכה מאד!? כמה ראוי לבקש בעבור הנזק הנפשי שנגרם כהפרה של חוק העונשין, ונסב הליך טיפולי ארוך מול השלטונות?! לעניות דעתי כדאי לנקוט בהוצאות מימון ולדרוש את המקסימום לש"ד של השופט ובכפוף לת"ק?! האם כדאי להמתין לסוף הליך הפלילי וכתוצאה ממנו, ומסקנתו להמשיך באזרחי ( ככל הנראה לא מתכוונים להעמידו לדין) או לתבוע כעת?

    • נזק בגין עבירה פלילית
      עו"ד אפי אהרונוב | 26/07/2009 21:12

      ערב טוב יגאל, נא הפנה שאלתך לפורום הדין הפלילי באתר. בברכה, עו"ד אפי אהרונוב מנהל פורום צרכנות