תביעה ייצוגית

  • איך מגישים תביעה יצוגית על חברת סלולאר
    מוריאל | 21/07/2009 00:53

    כך אני עובדת בחברה מסוימת אנו מונים כ6 אנשים כולם מחזיקים בפלאפון מחברה אחת ללא קשר אחד לשני. בנוסף אני מכירה עד לא פחות מעשרה אנשים שמחזיקים בפלאפון מאותה חברה לכולם יש בעיות עם אותה חברה בעיקר בנושא התשלום גובים דברים שלא היו מעולם התעריפים לפתע עולים ועוד אני ועוד כמה אנשים ניסינו לסדר הכול דרך אחד הנציגות שלהם (לגבי המכשירים שלנו) ניסינו לקבל הסברים בעצם על מה הם גבו תשלום וראו הרי זה פלא היא יודעת להגיד גבינו לקחנו כסף אבל אני לא יודעת על מה ציטוט אני לא יכולה לראות עלמה ירד התשלום הזה. בקיצור חברה שעושה מה שבא לה ואיך שבא לה בלי שום פיקוח בלי שום אחריות אני יצין ויוסיף כי לחלקנו יש פלאפון עיסקי מה שאומר שהשירות היה אמור להיות הרבה יותר טוב. עד בעיה אצל אחד האנשים היא החתימו אותו באורנג במסלול עיסקי על תוכנית מסוימת שכיביכול היתה אמורה להוזיל את העלות אבל משום מה החשבונית החודשית התנפחה ל.. 100 150 שקלים יותר. כאשר הוא התקשר לבדוק על מה ולמה נציג של אורנג הצליח להתיש את אותו מכר לאחר שיחה של שעתיים ועשרים עם נציג שלהם שהתחיל לדבר באוויר ושינה גירסאות על ימין ועל שמאל שלזה הוא שם לב רק לאחר השיחה. כי חלקה היתה מוקלטת ולהתקשר להראות להם את השינוי גירסאות זה לא כל כך אפשרי בדיוק. ועוד שאלתי היא כך איך אפשר להגיש תביעה יציגות נגד חברת פרטנר אורנג ובאיזה עורכי דין מומלץ וצריך להעמיד. נ"ב יש לא קצת הוכחותעל כל הנאמר אם זה בשיחות מוקלטות או חוזים שהם "עקיצה" פשוטו כמשמעו. תודה לכול העוזרים.

    • תביעה ייצוגית
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/07/2009 19:06

      ערב טוב מוריאל, על-מנת להגיש בקשה לתביעה ייצוגית יש צורך בעבודת נמלים לאיסוף והוכחת הראיות. לעתים רבות, לקוחות של חברות סלולאר ואחרות סבורים שהם הוטעו או חוייבו ביתר אך החברות פעלו ע"פ החוזה עליו חתום הלקוח מבלי שטרח לקרוא את הכתוב בו וכיו"ב. לאחרונה, מתפתחת מגמה בקרב בתי המשפט לחייב תובעים ייצוגיים שבקשתם נדחית בתשלום הוצאות גבוהות, כמעין דרך לצמצם הגשת תביעות ייצוגיות חסרות בסיס. לאור זאת, באם ברור לכם שיש בסיס לתביעתכם והיא מגובה בראיות ברורות ולא בהשערות ותחושות בלבד, כדאי לפנות לגורם מקצועי שבקיא בדיני הצרכנות ובתחום הליטיגציה על-מנת לבחון כדאיות הגשת תביעה. בהצלחה. עו"ד אפי אהרונוב פורום צרכנות