בעל צימר

  • שוב שאלה מבעל צימר על דמי ביטול
    אוריאן | 20/07/2009 13:39

    שוב שלום רב, האם זה נכון שע"פ חוק הגנת הצרכן, אדם שהזמין צימר רשאי לבטל את ההזמנה בהתראה של 7 ימים ללא תשלום דמי ביטול? האם זה תקף בכל מקרה ולא משנה איזה נהלים קבע בעל הצימר לגבי דמי ביטול בהתחשב בעונת שיא, מס' החדרים המוזמנים ומס' הלילות? האם יש חוק קבוע לגבי העניין הזה וכשאני מנסה להגן על עצמי בכתיבת אישורי הזמנה עם נהלים ברורים ועם מדרגות דמי ביטול כפי שאני קובע אותם, זה בעצם חייב להיות לפי חוק מסויים? אני לא מכיר את חוק הגנת הצרכן על בוריו ועורך דין מסויים אמר לי כי לגבי תנאי ביטול בהזמנה מרחוק כלומר דרך אינטרנט וטלפון חלים חוקים ברורים ושאני חייב לדעת אותם ולפיהם לכתוב את מדרגות הביטול שלי באישור ההזמנה. האם זה נכון? ואם כן מהם החוקים הברורים? האם תוכל להפנות אותי לסעיף הספציפי בחוק? האם יש תקדימים או שזה קבוע? תודה רבה.

    • בעל צימר
      עו"ד יקי רנד | 21/07/2009 12:13

      השבתי לך בפורום זה לפני זמן מה, ואני מבין כי הנך זקוק לחידוד והבהרות. החוק החל על ענינך הנו אכן חוק הגנת הצרכן תשמ"א-1981. הכלל הוא, כי ניתן לבטל עסקה טלפונית בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה ובלבד שהביטול ייעשה לפחות שני עסקים טרם קבלת השירות (סעיף 14ג(ג) לחוק). קיימת רשימת חריגים לכלל הנ"ל, אשר הרלוונטי לעניננו, מצב בו מדובר בעסקת נופש(כגון צימר), ואז ניתן לבטל עד שבעה ימי עסקים לכל היותר טרם מועד הנופש ( סעיף 14ג(ד). כלומר, המחוקק הבין את הבעיתיות בביטול עסקה במקרה של נופש, מאחר ולבעל הצימר נגרם אובדן לקוח כתוצאה מהביטול ועל כן הגביל תקופת הביטול לשבוע. לגבי דמי הביטול, במידה ואין זכות ביטול, אתה יכול עקרונית לחייב במלוא שווי העסקה ( לדוג' ביטול 4 ימים לפני מועד הנופש). מאידך, במידה ומדובר בביטול כדין, ניתן לחייב עד 5% משווי העסקה או 100 ש"ח, לפי הנמוך ביניהם ( סעיף 14ה(ב) לחוק).