תשובה

  • שאלה
    דורי | 16/07/2009 21:55

    לפני כחצי שנה ביצעתי עיסקת בנדל עם חב' נטוויז'ן ובזק כאשר המחיר בזמנו למבצע היה 140 ש"ח ל-4 מגה.   בימים אלו נטוויזי'ן ובזק יוצאים במבצע שבו הם מציעים ללקוחות חדשים או משדרגים מ-2 מגה ל-4  בנדל במחיר של 100 ש"ח.  כאשר פניתי לנטוויז'ן ובזק ושאלתי מדוע הם אינם מורידים את המחיר גם למי שנמצא כבר בבנדל של 4 מגה (כאמור אותה חבילה שהם מציעים היום). נאמר לי שאין אפשרות לשנות את תנאי המבצע.   והתחייבתי לשנה. אכן התחייבתי לשנה אני לא רוצה לעזוב אבל מדוע לגבות ממני (ומעוד לקוחות) 140 ש"ח כאשר אותה חבילה ניתנת כיום ב-100 ש"ח. אכן רוצים להעביר לקוחות ל-4 מגה, ולקבל יותר לקוחות ומה זה אומר שאני בעצם משלמת 40 ש"ח שהם כסף נקי עבור חברות אלה.  בזק טענה , כי אינה יכולה להוריד את המחיר מ-140 (שוב אותה חבילה) ל-100 ש"ח. אבל , אם היתי במהירות של 2 מגה אז כמובן שהיה אפשר. כלומר אם היתי בהתחייבות לשנה עם 2 מגה והיתי רוצה לעבור ל-4 מגה במבצע זה אפשרי. אבל אם אני במהירות 4 מגה אבל רק רוצה לשלם כפי שהם מציעים כיום 100 ש"ח במקום 140 ש"ח. זה אי אפשר. אשמח לשמוע דעתך. תודה.

    • תשובה
      עו"ד יקי רנד | 19/07/2009 11:27

      בעקרון, ברמה החוקית, אינני רואה פסול במבצעי הצטרפות, במסגרתן מוצעות חבילות התקשרות מוזלות כדרך למשיכת לקוחות חדשים. אני מסכים שברמה הצרכנית זה מתסכל לראות מוצר זהה נמכר במחיר זול מהמחיר המשולם על ידך, מה עוד ואתה מצוי בתקופת התחייבות, אולם יתכן ונכון לתקופה בה הצטרפת, היה מדובר במחיר אטרקטיבי ומוזל אשר הצריך התחייבות וכיום המחירים הוזלו. תאר לך, כי בתקופה בה הצטרפת, לקוחות ותיקים שילמו 160 ש"ח עבור המוצר שלך ( לצורך הדוגמה).

      • תודה  לת
        דורי | 21/07/2009 18:53