רכישת רכב

  • ביטול עסקת רכישת רכב
    שרון | 10/07/2009 18:31

    שלום, רכשתי רכב יד 2 מסוכנות טרייד אין של יבואנית רכב גדולה ומכובדת. בביצוע העסקה סיכמתי עם מנהל המכירות על רשימת ליקויים שיש לסדר ברכב. סיכמנו את המחיר ושילמתי מקדמה ע"ח העסקה כשהסיכום היה כי התיקון יארך כשבוע וכשיסתיים אגיע לשלם את היתרה ונבצע העברת בעלות ובזה למעשה נשלים את ביצוע העסקה. בהסכם המכר שחתמנו לא נרשם דבר על מדיניות ביטול.וכמו כן לא נרשמו כל הליקויים שיש לתקן בחוזה המכר אלא הדברים סוכמו בע"פ ונרשמו בפיתקית שנשארה בסוכנות הרכב כמו כן אני רשמתי לעצמי את הליקויים שיש לסדר. כאשר חלף שבוע ובאתי לקחת את הרכב הסתבר כי חלק מהליקויים תוקנו וחלק לא. לגביי הליקויים שלא תוקנו, הכחיש מנהל המכירות כי סיכמנו שיתוקנו. לשאלתי היכן הפיתקית עליה רשמנו את הליקויים אמר הסוכן כי אין שום פתקית כזאת. שאלתי היא האם ניתן לבטל את החוזה ולקבל את כספי המקדמה ששילמתי ? מהחברה אמרו שהשקיעו ברכב כסף בתיקון והם מוכנים לבטל רק אם אשלם על התיקונים שביצעו.

    • רכישת רכב
      עו"ד יקי רנד | 12/07/2009 17:47

      אין ספק כי הנוהג של חברות/סוכנויות למכירת רכב, לפיו, נחתם הסכם מכר, הכפוף לתיקון ליקויים ברכב, אשר אינם נזכרים בכתובים, הנו רעה חולה, אשר עלולה להביא לסיטואציות לא נעימות כפי שאכן ארעה לך. בעקרון, יש לעמוד על כך כי הליקויים המוסכמים לתיקון יירשמו ברחל בתך הקטנה, וזאת על מנת למנוע חילוקי דעות בנוגע להיקף התיקון ברכב. בענינך, מאחר ואין תיעוד לליקויים המוסכמים, הרי שתצטרך בבוא העת, אם תידרש לכך, להוכיח מהם הליקויים אשר סוכם כי יתוקנו, ובמידה רבה מדובר בגרסה שלך מול גרסת החברה המוכרת. עם זאת, אם תוכיח כי אכן קיימים ליקויים אשר סוכם כי יתוקנו, הרי שהתנגדות מצד החברה לקיים הסכמה זו, תסלול הדרך לביטול העסקה, תוך חיובה בפיצויים, או לחלופין (במידה ותרצה בכך), קיום העסקה בכפוף לתיקון הליקויים, תוך חיוב החברה בפיצויים.

      • חידוד קטן
        שרון | 12/07/2009 18:28

        תודה רבה יקי, האם עד שהיה איתי בזמן העסקה יכול לשמש כהוכחה מספקת בבית משפט לתביעות קטנות? לציין כי אין אני רוצה פיצויים אלא רק את דמי הקדימה ששילמתי. ושאלה אחרונה ברשותך, האם בזמן שהנושא נמצא בבירור החברה יכולה למכור את הרכב למישהו אחר?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 13/07/2009 09:04

          בשלב זה, סביר להניח כי החברה תימנע ממכירת הרכב, מאחר ולשיטתה אין מקום לבטל החוזה, והיא תעדיף להקפיא המצב הנוכחי. במידה והטיפול בנושא יתארך, לא כל שכן אם תוגש תביעה משפטית, אזי, יתכן והחברה תמכור הרכב על מנת להקטין נזקיה, וזאת במקום להעמיד הרכב במגרש למשך שנה, כאבן שאין לה הופכין. באשר להוכחת התביעה, כל ראיה יכולה לעזור, לרבות, אדם שנכח איתך במעמד סגירת העסקה, העדרו של הפתק המפרט הליקויים, וכל ראיה נוספת אשר תמצא לנכון לצורך תמיכה בתביעה. משאלתך אני מבין כי גמרת אומר בליבך, לאור התנהלות החברה, לסגת מהעסקה, ועל כן עליך לעשות זאת בחכמה, שכן כל עוד לא הוכח אחרת, החברה אוחזת בחוזה מכירת הרכב, אשר לכאורה, עליך לקיימו.