סליחה.. דואר זבל

  • אשמח לקבל מענה בהקדם - בבקשה
    סוני | 09/07/2009 11:23

    בהמשך להודעה שלי על SMS דואר שבל: אם אני מגישה תלונה במשטרה.. אז איך ממשיכים? בכל מקרה אצטרך להגיש תביעה, לא? או שמספיק רק תלונה במשטרה?

    • סליחה.. דואר זבל  לת
      סוניה | 09/07/2009 11:25

    • חוק הספאם
      עו"ד יקי רנד | 09/07/2009 15:03

      אין קשר בין הדברים. מסלול התלונה במשטרה, ומסלול התביעה הכספית, הנם מסלולי טיפול נפרדים, אשר לא חייבת להיות ביניהם תלות כלשהי. ניתן להגיש תביעה כספית, ללא הגשת תלונה במשטרה, ולהיפך, ניתן להתלונן כנגד מפרסם, אך לא לתבוע אותו. הדבר תלוי במידה רבה, בהחלטתך.

      • תודה רבה.. ועוד שאלונת בבקשה
        סוני | 09/07/2009 16:49

        באם אני מגישה תלונה במשטרה.. האם זה גם צריך לקרות במחוז דרום? והאם מתלונה במשטרה יכול לצאת עונש כלכלי? או רק רישום לעבירה? אם יש לי כתובת מגורים + טלפון נייד של אותו בחור מפרסם/מיחצן האם זה מספיק? יש לי את כל ההודעות שמורות אצלי בנייד וגם כקובץ במחשב.

        • חוק הספאם
          עו"ד יקי רנד | 09/07/2009 17:22

          ברגע שאת מגישה תלונה במשטרה, על המשטרה לחקור התלונה, על יסוד פרטים שתמסרי לה, ולגלות באם אכן נעברה עבירה ע"י המפרסם כאמור בחוק התקשורת. במידה ויוגש כתב אישום, ניתן להרשיע המפרסם, ולחייבו בקנס לטובת אוצר המדינה. הקנס עשוי להגיע לעשרות ואף למאות שקלים.

          • ?????
            סוני | 09/07/2009 22:49

            לא הבנתי.. אם אני תובעת אותו בבית משפט ואני זוכה... אני מקבלת 1000 ש"ח על כל SMS, נכון? ואם אני מגישה תלונה במשטרה אז מה? חוקרים ואם יש עילה הוא מקבל קנס והכסף הולך למדינה?

            • המשך
              עו"ד יקי רנד | 10/07/2009 11:20

              למה את אומרת שלא הבנת, הבנת יפה מאוד, מה שרשמת זו בדיוק הסיטואציה שאת עומדת בפניה.

              • ולמעשה אפשר לעשות את הדברים גם יחד
                ד | 12/07/2009 01:36

                גם לתבוע במשטרה וגם בבית המשפט אבל באמת מילא בבית המשפט את מרויחה משהו אבל במשטרה ושישלם עשרות אלפי שקלים בשביל כמה הודעות צריך קצת..... מקסימום אם תירצי הסבר תשאירי מספר פלאפון ואסמס לך כמה תובנות בעניין....