שכר עד

  • פיצוי בגין הפסד יום עבודה לצורך הגעה לעדות
    ערן חקלאי | 08/07/2009 12:25

    אתמול נאלצתי להגיע על פי בקשה של תובע במשפט לבוא ולתת עדות. ידוע לי כי הוא חייב לפצות אותי על הפסד של יום עבודה בזבוז זמן ונסיעה. כיצד ניתן לגבות זאת ממנו באיזה הליך ובאיזה פרוצדורה. למי לפנות? תודה

    • שכר עד
      עו"ד יקי רנד | 08/07/2009 12:47

      בעקרון, הדרך הנכונה לפסיקת שכרך כעד, היא במעמד הדיון עצמו בתום עדותך. היה עליך לבקש מבית המשפט כי יפסוק שכרך ויחייב התובע, בתשלום שכרך. עם זאת, עדיין תוכל להסדיר שכרך, בכך שתגיש בקשה לבית המשפט, בפני השופט אשר דן בתיק, לפסוק שכרך, זאת בהנחה והתובע מסרב לשלם לך את שכרך באופן עצמאי, שאם לא כן, אין צורך בעזרתו של ביה"מ.

      • השאלה מה קורה אם הצדדים הגיעו לפשרה?
        ערן חקלאי | 12/07/2009 12:25

        יצא ששני הצדדים הגיעו לפשרה. וכך לא הגיע הדיון לשופט. האם עדיין אני זכאי לתבוע מהתובע את שכרי כעד?

        • שכר עד
          עו"ד יקי רנד | 12/07/2009 17:29

          תשובתי נותרת בעינה. עלייך לדרוש מבעל הדין אשר זימן אותך לעדות את שכרך, ובמידה ומסרב ניתן להגיש בקשה לבית המשפט שיפסוק שכרך, וזאת גם אם הושג הסדר פשרה בין הצדדים, שהרי בפועל, הוטרחת לבית המשפט. .