הטעיה צרכנית

  • הטעיית צרכן בגין ריהוט גן
    גלית | 04/07/2009 16:56

    שלום רכשתי מחברת הום סנטר מערכת ריהוט גן מסוג "ראטן". לאחר עונה אחת הסט התפורר כולו לחלוטין - לא עמד בתנאי מזג אויר של קיץ ישראלי. מאוחר יותר התברר לי שהסט עשוי מפלסטיק ולא מ"ראטן" (=קש טבעי) כפי שהובטח. פניתי לחב' הום סנטר אך הם מתנערים מאחריות, טוענים שאין הם יודעים כיצד נגרם הנזק ושלאחר שנה לא קיימת כבר אחריות. שאלתי: האם יש טעם לתבוע בתביעות קטנות חברה גדולה כמו הום סנטר שמחזיקה סוללה של עו"ד תותחים? ואם כן איך אוכל להוכיח שמדובר בחומר סינטתי ולא בחומר טבעי - אני בטוחה שמדובר בפלסטיק. אודה על התשובה

    • הטעיה צרכנית
      עו"ד יקי רנד | 09/07/2009 17:12

      אחלק תשובתי לשניים. ראשית, יש לבדוק האם הוטעית, דהיינו, האם הוצג בפניך מוצר הנחזה להיות בעל טיב מסוים ו/או מסוג חומר מסוים, ובפועל גילית כי מדובר במוצר העשוי מחומר שונה אשר בענינך בעל עמידות ו/או איכות פחותות ( ראטן מול פלסטיק). במקרה כזה של הטעיה, גם אם המוצר היה נשמר, הרי שמדובר בהטעיה צרכנית, המהווה עבירה פלילית ומזכה אף בפיצוי כספי. בנוסף, וללא קשר להטעיה, יש לבדוק האם סביר הדבר, כי ריהוט גן, אשר אמור להיות מחוץ לבית ועליו לעמוד בפגעי מזג האויר, לפחות לתקופה מסוימת, אמור להתבלות תוך שנה. יתכן ומדובר במוצר פגום מלכתחילה, אשר יוצר באופן לקוי, וגם במקרה כזה, יתכן ויש מקום לפיצוי. במידה ואת מעונינת לבסס תביעה, עלייך לבדוק כיצד בדיוק הוצג בפנייך המוצר ע"י הום סנטר ( פרסום, קבלה, תעודת אחריות), ולזמן איש מקצוע אשר יבדוק האם אכן מדובר בריהוט מהסוג שהוצג לך.

      • קרה לי גם
        ליז חדד | 24/07/2015 14:13

        היי קרה לי בדיוק אותו דבר והחברה לא לוקחת אחריות אשמח אם תצור איתי קשר ונתנהל ביחד מולם תודה.