להוכיח את תביעתך בבימ"ש

  • תביעה נגד פרטנר
    דני | 28/06/2009 11:07

    שלום רב.הגשתי תביעה כנגד חברת פרטנר בגין מכשיר מקולקל שלא תוקן מספר פעמים.כתב התביעה נמסר אליהם ב 2/6 . בתאריך ה21/6 הגשתי בקשה למתן פסיקה ללא כתב הגנה.ב 24/6 הגישו פרטנר בקשה לדחייה בהגשת כתב ההגנה. באותו היום התקבלה בקשתם למרות שהם איחרו ב שבוע ובקשתי לפניהם למתן פסיקה בהעדר כתב הגנה.מה אפשר לעשות עכשיו כאשר חברת פרטנר לא  מכבדת את החוקים ועוד מקבלת אישור לבקשתם לדחיית מועד הגשת כתב ההגנה.

    • להוכיח את תביעתך בבימ"ש
      עו"ד מיכל | 28/06/2009 11:12

      אין ספק שזה מתסכל שחברת פרטנר לא עומדת בלו"ז להגשת כתב ההגנה ומקבל ארכה מבימ"ש אבל אין לך הרבה מה לעשות אלא להוכיח את טיעוניך בבימ"ש. בהצלחה.

      • שאלה נוספת
        דני | 28/06/2009 13:49

        אז לא כדאי לבקש ביטול החלטה של אי מתן פסק דין בהעדר הגנה ובקשה לאי קבלת כתב הגנה מצד הנתבעת?

        • אפשר לנסות, אך סביר להניח שבימ"ש לא יעתר לבקשתך.  לת
          עו"ד מיכל | 29/06/2009 13:34

          • מנסה לענות
            שרון | 30/06/2009 12:42

            לפי שאלתך ולפי המועד בו הגשת בקשה למתן פס"ד בהיעדר הגנה, אני מבינה שהתביעה הוגשה בבית משפט לתביעות קטנות. עד כמה שידוע לי, בניגוד לבתי משפט שלום ומחוזי, בבימ"ש לתביעות קטנות לא ניתן להגיש בר"ע (בקשת רשות ערעור) על החלטות ביניים במהלך ההליך והחלטה למתן ארכה להגשת כתב הגנה היא בגדר החלטת ביניים. מעבר לכך, ביהמ"ש לא יראה בעין יפה את נסיונך להשיג הכרעה פרוצדוראלית על פני הכרעה מהותית. כלומר, אם תנסה לפעול לביטול ההחלטה, זה יוכיח לביהמ"ש שהינך מתחמק מהאחריות להוכיח את תביעתך. לאור האמור, יש להניח לצד השני להגיש כתב הגנה (על אף האיחור) אולם אם בעתיד פרטנר תתנהל באופן דומה, האיחור ישמש כהוכחה על התנהלות חוזרת המבזה את ביהמ"ש. אם דבר מהאמור לעיל אינו מדויק, אשמח לקבל הערות

    • גם אני מעוניין לתבוע את פרטנר
      עודי רז | 12/07/2009 11:34

      איך אני עושה את זה? כלומר, איך אני מיידע אותם שאני תובע אותם? לאן ללכת? את מי אני תובע בדיוק? מה שם החברה, פרטנר בע"מ? תודה, עודי